Vasario mėnesį vyko susitikimai su darbdaviu dėl gamyklos darbo pareigų pažeidimų fiksavimo ir darbuotojų nušalinimo nuo darbo tvarkos, su kuria visi darbuotojai turėjo susipažinti ir pasirašyti.

Anot profesinės sąjungos, nors darbdavys ir turi teisę nustatyti tvarkas įmonėje, tačiau darbuotojų atstovų rūpestis, kad minėta tvarka neprieštarautų įstatymų bei Kolektyvinės sutarties nuostatoms.

Po ilgų diskusijų visgi pavyko į tvarką įtraukti nuostatas, kurios suteikia papildomų apsaugų profesinės sąjungos nariams, užtikrinančių, kad įvykus pažeidimui, jei darbuotojas yra profesinės sąjungos narys, tyrime dalyvautų ir profesinės sąjungos atstovas.

Kovo 13 dieną įvyko fabriko Darbų saugos komiteto posėdis. Jame svarstytos darbuotojų iškeltos problemos dėl saugos akinių.

Tą pačią dieną vyko ir profesinės sąjungos komiteto posėdis, kuriame aptarti Darbuotojų saugos ir sveikatos klausimai, premijų programos pokyčiai. Be to, „Mondelēz” Europos darbo tarybos (EDT) narys Arūnas Vilčinskas pasidalino informacija EDT tarybos komiteto posėdžio, kuris vyko vasario viduryje.

Parengta pagal UAB ”Mondelēz Lietuva Production” profesinės sąjungos informaciją.