Šiandien parlamentarai paskyrė tris naujus Konstitucinio Teismo teisėjus – jais tapo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkas Stasys Šedbaras, mokslininkas Tomas Davulis ir Aukščiausiojo Teismo teisėjas Aurelijus Gutauskas.

Primename, kad Lietuvos maistininkų profesnė sąjunga (LMP), dar praėjusį gruodį, vos pasirodžius žiniai, jog Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda siūlo skirti teisininką, prof. Tomą Davulį, Konstitucinio teismo teisėju, parengė kreipimąsi į Seimo narius, kuriame išreiškė nepritarimą šiai kandidatūrai.

Kreipimęsi prašoma nepritarti prof. T. Davulio kandidatūrai tapti LR Konstitucinio teismo teisėju, nes, svarstant šiuo metu galiojantį Darbo kodeksą ir kitus lydinčius teisės aktus, šis teisininkas buvo šališkas ir daugiausiai rėmė verslo organizacijų interesus.

Anot LMP, jo šališką požiūrį atspindi ir tai, kad profesorius buvo apdovanotas verslo asociacijos „Investors Forum“ už nuopelnus (buvo socialinio modelio grupės vadovas). Pasak LMP, abejotinai vertintini ir Vilniaus Universiteto Teisės fakulteto susitarimai su Verslo konfederacija dėl bendradarbiavimo.

„Todėl T. Davulis, manome, gali būti neobjektyvus spręsdamas Lietuvos piliečių klausimus. Taip pat atkreipiame dėmesį, kad jis neturi jokios teisėjo darbo patirties – kiek mums yra žinoma tokiu pagrindu neseniai buvo atmesta jo kandidatūra į ES bendrąjį teismą”, – pažymima rašte.