Šiuo metu svarstomos Darbo kodekso pataisos, kurios leistų darbuotojams pasibaigus darbo valandoms nereaguoti į elektroninius laiškus, žinutes ar skambučius.

Taip pat svarstoma ir daugiau Darbo kodekso pakeitimų, tarp kurių ir siūlymas įpareigoti darbdavius sumokėti darbuotojui padidėjusias išlaidas, jeigu jis dirba nuotoliniu būdu. Pavyzdžiui, dirbant iš namų, darbdavio galėtų būti prašoma sumokėti dalį išlaidų už elektrą, internetą ar kitas paslaugas.

„Žinių radijo” laidoje vyko diskusija su Darbdavių konfederacijos prezidentu Danu Arlausku ir Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos (LMP) pirmininku Raimondu Tamošausku.

LMP pirmininkas pažymėjo, jog kai kurie darbdaviai dar iki pandemijos piktnaudžiaudavo darbuotojo teise atsijungti po darbo valandų, tik COVID-19 laikotarpis šias bėdas dar labiau išryškino. Pavyzdžiui, pasitaiko, jog kai kuriems techniniams darbuotojams dėl jų darbo pobūdžio liepiama reaguoti į darbo skambučius ar žinutes net ir po darbo laiko, tačiau darbdaviai šių susidariusių viršvalandžių neapskaito ir nekompensuoja, nes esą darbuotojai turi būti nuolat prieinami.

Visą diskusiją galima paklausyti čia: http://bit.ly/3gDEH8T