Paskutinę lapkričio savaitę, Ciuriche (Šveicarija), vyko įmonės „Mondelez” Europos darbo tarybos (EDT) metinis suvažiavimas, kuriame dalyvavo Lietuvos atstovas Arūnas Vilčinskas

Jame buvo pateikta Europos verslo apžvalga, taip pat dalintasi situacija skirtinguose regionuose. Kalbėta ir apie bendrovės „Chipita” integraciją, „Mondelez” strategiją iki 2030 metų, gumos verslo ateitį, saugą darbe. Taip pat buvo pateikta informacija apie numatomus pokyčius „Mondelez” tiekimo grandinėje, pristatytas 2023 metų EDT veiklos planas.

Nemažai dėmesio skirta skaitmenizavimo ir automatizavimo procesams, siekiui didinti žaliosios energetikos dalį visame bendrovės energijos sunaudojime bei mažinti CO2 dujų kiekį iki 2025 metų.

Be to, diskutuota apie Tarptautinės maisto, žemės ūkio, viešbučių ir restoranų darbuotojų profesinės sąjungos (IUF) ruošiamą Europos naujųjų technologijų susitarimą. Pažymėta, kad jis būtinas, siekiant apsaugoti darbo vietas įgyvendinant skaitmenizavimo ir automatizavimo projektus.

Vyko diskusija ir apie Fair Share (Teisinga pelno pasidalinimo dalis) iniciatyvą.

Darbuotojų atstovai susitikime išreiškė susirūpinimą dėl kylančios infliacijos ir nepakankamo atlyginimų didinimo, ir dėl to mažėjantį „Mondelez” darbuotojų pragyvenimo lygį.

Parengta pagal UAB „Mondelez Lietuva Production“ profesinės sąjungos informaciją