Šiandien Europos darbo institucija (ELA) pradeda sąmoningumo ugdymo kampaniją „Teisės visiems sezonams“, atkreipdama dėmesį į būtinybę skatinti sąžiningas ir saugias sezoninių darbuotojų, dirbančių visose ES šalyse, darbo sąlygas.

Apskaičiuota, kad kiekvienais metais iki 850 000 ES piliečių dirba sezoninį darbą už savo kilmės šalies ribų. Mobilūs sezoniniai darbuotojai turi tas pačias teises į sąžiningas darbo sąlygas dirbdami kitoje ES šalyje, kaip ir vietiniai darbuotojai. Tačiau atsižvelgiant į laikiną darbo pobūdį, jie gali būti labiau pažeidžiami dėl nesaugių darbo ir gyvenimo sąlygų, sukčiavimo ir piktnaudžiavimo. Covid19 pandemija taip pat pablogino sezoninių darbuotojų darbo sąlygas ir padidino riziką jų sveikatai.

Europos darbo institucija kartu su Europos Komisija, Europos platforma kovojant su nedeklaruotu darbu, EURES tinklu, ES šalimis ir kitais socialiniais partneriais pradėjo kampaniją #Rights4AllSeasons, kuria siekiama informuoti sezoninius darbuotojus apie jų teises, remti darbdavius ir užtikrinti sąžiningas darbo sąlygas visoje ES. Kampanija vyks 2021 m. birželio – spalio mėn.

Daugiau apie kampaniją sužinosite apsilankę svetainėje https://www.ela.europa.eu/en/news/rights-all-seasons-european-labour-authority-supports-fair-work-seasonal-workers

Kampanijos video lietuvių kalba https://audiovisual.ec.europa.eu/en/video/I-207363?lg=LT

 

Šaltinis: Ela.Europa.eu