Rugpjūčio 17 d. įvyko eilinis Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) posėdis.

Jame informuota apie rugpjūčio 5 d. įvykusiame Lietuvos trišalės tarybos posėdyje svarstytus klausimus, susitikimus su EBPO ekspertais, Nacionalinio verslo ir žmogaus teisių veiksmų planą 2020-2024 metams. Kalbant apie pastarąjį valdybos nariai informuoti, jog kadangi į planą nėra įtrauktos profesinės sąjungos, Vyriausybei išsiųstas raštas su reikalavimu, kad projektai, kuriuose kalbama apie žmogaus teises versle, būtų skiriami ir vykdomi remiantis socialinės partnerystės principais.

LPSK moterų centro (MC) vadovė Irena Petraitienė informavo, jog jai pasitraukus centrui vadovaus  Henrita Maštauskaitė iš Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos. Pavaduotojomis lieka: Daiva Atmanavičienė, Dalija Rasiukevičienė, Loreta Soščekienė bei Irena Patraitienė.  Valdybos nariai padėkojo ilgametei MC pirmininkei, o naujajai palinkėjo sėkmės.

Lietuvos kelių ir autotransporto darbuotojų profesinių sąjungų federacijos pirmininkas Bronius Bučelis informavo, jog su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kandidatuoja Seimo rinkimuose ir pakvietė profsąjungininkus paremti jo kandidatūrą.

Taip pat buvo nuspręsta rengti susitikimus su į Seimą kandidatuosiančių partijų atstovais.

 

LPSK inf.