Augantis darbo bei asmeninio gyvenimo tempas išpopuliarino subalansuoto profesinio ir asmeninio gyvenimo idėją. Šio balanso paieškos tikrai nėra naujiena, ir pastaruoju metu apie pusiausvyrą tarp darbo ir gyvenimo kalbama vis dažniau. Siekiant atskleisti labiausiai pasiteisinusias profesinių sąjungų strategijas ir gerąją patirtį, užtikrinant darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą, ETUC parengė medžiagą, kurioje pateikiama 10 valstybių narių (Suomijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Lietuvos, Nyderlandų, Portugalijos, Slovėnijos, Ispanijos ir Švedijos) geroji praktika, susijusi su derybomis ir susitarimais dėl darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyros.

Daugiausia dėmesio skiriama efektyvioms profesinio ir asmeninio gyvenimo pusiausvyros gerinimo priemonėms, leidžiančioms suderinti darbą, šeimą ir asmeninį gyvenimą.

Įžvalgose prieinama prie išvados, kad nors Europos įstatymų leidybos sistema ir nacionaliniai įstatymai tėvams suteikia pagrindines teises derinti profesinį ir asmeninį gyvenimą, kolektyvinės sutartys yra ir bus svarbios užtikrinant labai reikalingas papildomas teises. Be to, kolektyviniai susitarimai taip pat yra svarbūs, siekiant užtikrinti tinkamą esamų teisių įgyvendinimą.

Susipažinti su ETUC parengta medžiaga galite ČIA.