Čia galite rasti naujausias aktualijas žiniasklaidoje, susijusias su darbo ir socialiniais įstatymais, pokyčiais darbo rinkoje, taip pat įdomius ir aktualius patarimus Jums ir Jūsų darbui.

Algirdas Butkevičius: socialinį modelį Seimas tvirtins pavasarį

Daug ginčų sukėlęs socialinis modelis, kurį sudaro darbo santykius liberalizuosiantis naujas Darbo kodeksas ir „Sodros“ pertvarką numatančių įstatymų pataisos, Seime bus priimamas pavasarį, žada premjeras.

Plačiau…


Kalėdinės dovanos darbe – tik išrinktiesiems

Gausi ar negausi kalėdinį paskatinimą gali priklausyti ne nuo darbo rezultatų, o nuo pažiūrų ir įsitikinimų. Tuo stebisi vienos didžiausių šalies maisto pramonės įmonių Lietuvos ir Norvegijos UAB „Norvelita“ darbuotojai, sulaukę laiško iš vadovybės.

Plačiau… 


Revoliucija darbo rinkoje: ar kitais metais gyvensime geriau?

Visai neseniai kelios Švedijos bendrovės paskelbė trumpinančios darbo dieną iki 6 valandų. Tuo tarpu lietuviai dirba dviem valandomis ilgiau. Daugelis sociologų teigia, kad sutrumpinus darbo dieną, išaugtų darbuotojų produktyvumas, padidėtų koncentracija ir sumažėtų laikas, skiriamas pašaliniams darbams. Seime šiuo metu yra svarstomos Darbo kodekso pataisos, todėl tv3.lt domisi ar realu naujus metus pradėti sumažintu darbo krūviu nenurėžus algos?

Plačiau…


B. Visokavičienė. Suomijos idėja pačiu laiku ir Lietuvai

Pirmaujanti mokslo pažangoje pasaulio valstybė ketina pralaužti ledus užsistovėjusioje recesijoje. Pripažindama seną tiesą, jog pinigai ir visas turtas nuvertėja defliaciją ir recesiją patiriančiose šalyse, atkreipė dėmesį ne tik į senėjančią, darbo stokojančią ir skurstančią visuomenės dalį.

Plačiau… 


Seimas apsisprendė dėl prekybos centrų darbo per šventes 

Didieji prekybos centrai per didžiąsias šventes ateityje nebus uždaryti – Seimas atšaukė ankstesnį sprendimą neleisti „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ ir „Norfos“ prekybos centrams dirbti per šventes.

Plačiau…