Šiandien, lapkričio 11 d., 11-13 val., Seimo socialinių reikalų ir darbo komitete vyks pagrindinis Darbo kodekso patvirtinimo, įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstatymo projekto svarstymas.

Komitetas pradeda svarstyti Darbo kodekso patvirtinimo, įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstatymo projektą Nr. XIIP-3234ES. Šiame posėdyje ketinama svarstyti Seimo kanceliarijos Teisės departamento bei Seimo narių gautus pasiūlymus.

Kitų suinteresuotų asmenų pasiūlymai bus svarstomi vėlesniuose Komiteto posėdžiuose. Apsvarsčius minėtą įstatymo projektą, Komitetas svarstys kitus socialinio modelio įstatymų projektus.

Iki šios dienos Komitete jau surengti vieši klausymai (spalio 21 d.) dėl Darbo kodekso projekto. Jų metu sudaryta galimybė visiems profesinių sąjungų, darbdavių ir kitų organizacijų atstovams paklausti įstatymų rengėjų ir pasisakyti dėl naujos Darbo kodekso redakcijos. Raštu gauti ir nustatyta tvarka registruoti Seimo narių, įvairių organizacijų, pavienių asmenų pasiūlymai bus įtraukti į Komiteto išvadą. Dėl visų pateiktų pasiūlymų, išsamiai juos aptarus, bus balsuojama Komiteto posėdžiuose.

Komitete taip pat nuolat organizuojami Komiteto išvadų rengėjų darbiniai pasitarimai dėl minėtų įstatymų projektų.

 

lrs.lt inf.