Profsąjungos nežada nusileisti dėl rengiamo naujojo Darbo kodekso. Po piketų sostinėje pirmadienio vidurdienį protesto akcijos surengtos prie Seimo valdančiąją daugumą sudarančių partijų būstinių Klaipėdoje ir Kaune.

Pasak AB „Švyturys“ profesinės sąjungos pirmininko Raimondo Tamošausko, taip buvo norima atkreipti Seimo narių dėmesį, kad jie neskubėtų priimti iki galo socialinių partnerių nesuderintų dokumentų projektų.

Dar prieš savaitę pranešęs apie planuojamą protesto akciją, AB „Švyturys” profesinės sąjungos pirmininkas kvietė ir kitų miestų profesines sąjungas solidarizuotis ir piketus surengti savo miestuose. Nors ir nedaug, tačiau į kvietimą sureagavusių buvo. Apie 12 Jungtinės profesinės sąjungos (JPF) sukviestų kauniečių susirinko į piketą Kauno Rotušės aikštėje, prie Darbo partijos Kauno skyriaus būstinės.

Piketuotojai laikė plakatus su užrašais: „Gėda atimti paskutines garantijas“, „Nenorime grįžti į baudžiavos laikus“, Mes – ne vergai“, prieštaravo profesinių sąjungų teisių mažinimui bei reikalavo, kad keičiant darbo santykius reguliuojančius įstatymus būtų užtikrintos darbuotojų teisės.

Plačiau apie piketą Klaipėdoje skaitykite ve.lt 

Reportažas apie piketą Klaipėdoje: http://www.balticumtelevizija.lt/index.php?page=video&flv_show_video=373

Plačiau apie piketą Kaune skaitykite lrytas.ltdiena.lt