Vasarą nuslopęs darbinimosi ir darbinimo procesas vėl įsibėgėjo. Šalia tradiciškai deficitinių specialybių paklausūs tapo statybos profesionalai, darbdaviai palankiau žvelgia į vyresnius darbuotojus, o pretendentai vis prasčiau moka lietuvių kalbą.

Darbo rinka jautriai reaguoja ir į pokyčius aplinkui Lietuvą. Embargų ir draudimų karas tarp Rusijos ir ES sumažino užsienio prekybos apimtis, tačiau, anot darbuotojų paieškos specialistų, rimtesnių pokyčių dėl to Lietuvos darbo rinkoje nesijaučia. Gal tik įmonėms dabar mažiau reikia specialistų, mokančių rusiškai. Ukrainos rytuose vykstantis karas taipogi didelės įtakos specialistų pasiūlai Lietuvoje kol kas neturėjo. Iš Ukrainos sulaukiama tik pavienių gyvenimo aprašymų, o ukrainiečiai labiau konkuruoja su lietuviais ne dėl specialistų pozicijų. Netrukus realybe virsiantys pabėgėliai iš Sirijos ir kitų egzotiškų kraštų taip pat didelių pokyčių Lietuvos darbo rinkai greičiausiai neatneš. Dėl kalbos barjero, taip pat ES nepripažįstamų diplomų tikėtina, kad imigrantai pretenduos daugiausiai į darbininkiškas pozicijas statybos ir žemės ūkio sektoriuose.

Skaityti daugiau: http://ekonomika.tv3.lt/naujiena/ka-naujo-darbuotojams-ir-darbdaviams-zada-lietuvos-darbo-rinka-55749.html#ixzz3pm9rSnaP