Vakar, spalio 7 d. Belgijos sostinėje Briuselyje dešimtys tūkstančių žmonių išėjo į gatves, protestuodami prieš premjero Charles Michel vadovaujamos vyriausybės taupymo politiką. Kaip ir 2014 m. lapkritį, protesto akcija virto riaušėmis.

Remiantis vietinės žiniasklaidos duomenimis, policija užfiksavo, jog proteste dalyvavo 80 000 žmonių. Demonstraciją organizavusios profesinės sąjungos tikina, kad į protestą susirinko 100 000 dalyvių.

Protesto metu demonstrantai apmėtė policininkus akmenimis, o pareigūnai panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas.

Dėl streiko daug autobusų ir tramvajų Briuselyje neišriedėjo į gatves.

Akcija buvo nukreipta prieš Charles Michel vyriausybės, kuri valdžioje yra maždaug metus, taupymo kursą. Belgijos profsąjungos piktinosi tuo, kad, valdžiai sumažinus biudžeto išlaidas ir pakoregavus mokesčių politiką, dviejų trečdalių ekonomiškai aktyvių šalies gyventojų perkamoji galia sumažėjo. Taip pat, didelio viešojo pasipiktinimo sulaukė pensijinio amžiaus padidinimas nuo 65 iki 67 metų.

„Mums tenka tik trupiniai” – su tokiu šūkiu profsąjungos ragino žmones protestuoti. Demonstrantai laikė rankose plakatus su užrašais: „Ne – mokesčių didinimui, taip – užimtumui”.

 

Šaltiniai: abc.news, Yahoo news, Deutsche Welle