2013 m. kovo 28 d.
AB InBev, viena stambiausių kompanijų pasaulyje, susikūrė Belgijos alaus gamybos įmonei įsigijus alaus gamyklas Anheuser (Pietų Afrika) ir Buch (JAV). Kompanijos būstinė dabar įsikūrusi Niujorke. AB InBev stabiliai laikosi pirmoje – antroje pozicijoje daugumoje pasaulio rinkų, turi savo įmones 6 geografinėse zonose. Jos darbuotojų skaičius 23 šalyse yra apie 118 tūkstančių žmonių.

Naujo giganto AB InBev atsiradimas alaus gamybos šakoje dar labiau patvirtina būtinumą koordinuoti profsąjungų veiklą tarptautiniame lygyje bei skatinti darbuotojų ir jų profsąjungų solidarumą ne tik pačioje kompanijoje, ber ir visame pasaulyje. IUF (Tarptautinė maisto bei tabako pramonės, žemės ūkio, restoranų – viešbučių aptarnavimo, visuomeninio maitinimo darbuotojų sąjunga)  tai  –  strateginis prioritetas. 
Gegužės 14 – 15 d. Liovene, Belgijoje, IUF organizuoja profsąjungų, atstovaujančių įmonės AB InBev darbuotojus, tarptautinį susitikimą. Susitikimo tikslas – apsikeisti informacija, pradėti koordinuoti profsąjungų veiksmus, veikti solidariai, sudaryti planą apie profsąjunginės narystės sustiprinimą.  Šis susitikimas tai pat padės profsąjungoms sužinoti ir skleisti konkrečius faktus apie kompanijos elgesį jų šalyse.
IUF vienas iš tikslų – pradėti derybas pasaulio mastu su globaliomis įmonėmis pasirašant pasaulinius susitarimus dėl bendrų garantijų nustatymo. Tokia sutartis pasirašyta su Danone koncernu (jogurtų ir pieno produktų gamyba). 
Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos nariais yra 5 tarptautinių įmonių darbuotojai, LMP nariai atstovauja 5 EWC (Europos darbo taryba).
Birželio mėn. Vilniuje vyks toks pat Carlsbergo grupės susitikimas.

LMP informacija