2013 m. kovo 14 d.
Kovo 13 d. Klaipėdos regiono įmonėse UAB „Roshen”, UAB „Philip Morris – Lietuva”, AB „Švyturys – Utenos alus” vyko susitikimai su profesinės sąjungos nariais.

 
Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė ir Klaipėdos regiono koordinatorius lankėsi saldainių gamybos įmonėje UAB „Roshen“ (Ukrainos investicija). Susitikimo metu apžiūrėjo gamybos patalpas, susipažino su gamybos ir darbo sąlygomis, naujai pasirašyta kolektyvine sutartimi, su įmonės vadovu Gintautu Lengvinu diskutavo apie darbo užmokesčio sistemą, situaciją Lietuvos darbo rinkoje ir kt.

Po pietų vyko susitikimas su AB „Švyturys – Utenos alus“ darbuotojais. Diskutuota apie pensijų bei sveikatos reformas, siūlomus Darbo kodekso pakeitimus, pristatyta Tarptautinės darbo organizacijos skundo dėl teisės streikuoti Lietuvoje suvaržymo eiga ir procedūra. Aptarti kiti aktualūs klausimai.

Vakare susitikimas vyko UAB „Philip Morris – Lietuva“, kur irgi buvo aptartos sveikatos bei pensijų reformos, kalbėta apie tabako direktyvos peržiūros galimas grėsmes bei profesinės sąjungos daromus veiksmus. Taip pat buvo iškelti kandidatai į Europos darbo tarybą diskutuota apie naujo profsąjungos komiteto rinkimus. Tokie susirinkimai darbo metu pagal kolektyvinę sutartį vyks visose pamainose.

Kovo 18 d. visų Klaipėdos miesto įmonių darbuotojai pakviesti dalyvauti seminare „Profesinė sąjunga – tai TU!“. Seminaro metu norima perduoti Baltic Organizing Academy (BOA) organizuotuose mokymuose įgytas žinias. Į seminarą atvyks ir Plungės Vičiūnų grupės profesinės sąjungos nariai. Tokie seminarai vyks ir kituose Lietuvos regionuose.