2012 m. birželio 13 d.
Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nuo šiol informuos Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) apie įtartinus viešuosius pirkimus, o VMI, gavusi šią informaciją, vertins pirkimų laimėtojus bei kontroliuos jų mokestinę drausmę.

Tai numatyta trečiadienį VMI ir VPT pasirašytoje bendradarbiavimo sutartyje, kuri padės pagrindus koordinuotai institucijų veiklai, siekiant didesnio viešųjų pirkimų skaidrumo bei nustatant galimus mokesčių įstatymų pažeidimus ir neteisėto praturtėjimo atvejus.

 VPT Mokesčių inspekciją informuos apie įtartinus ir rizikingus viešuosius pirkimus, prekių ir paslaugų tiekėjus bei teiks duomenis apie perkančiųjų institucijų ir organizacijų viešųjų pirkimų komisijų narius, kuriems buvo taikyta administracinė atsakomybė dėl viešųjų pirkimų tvarkos pažeidimų.

 VMI, gavusi informaciją iš VPT, vertins rizikingus viešųjų pirkimų „laimėtojus” bei kontroliuos jų mokestinę drausmę. Komisijų nariai, kuriems buvo taikyta atsakomybė dėl viešųjų pirkimų tvarkos pažeidimų, sulauks VMI patikrinimų, kurių metu bus įvertinta, ar jų turtas įsigytas iš legaliai gautų pajamų.

 

 Pasak VMI viršininko Modesto Kaseliausko, šios institucijos bendradarbiavimas su VPT padės tiksliau nustatyti mokestinės drausmės nesilaikančias bendroves, o papildoma informacija apie prasižengusius komisijų narius padės identifikuoti neteisėtai praturtėjusius asmenis.

 VMI pagal pasirašytą bendradarbiavimo sutartį informuos VPT apie pastebėtus galimo viešųjų pirkimų vykdymo tvarkos pažeidimo atvejus, kurių vertinimas priskirtinas VPT kompetencijai.

www.vmi.lt ir www.valstietis.lt