2011 m. gruodžio 19 d.
Gruodžio 17 – 18 d. vyko projekto „Baltic organizing academy” apmokymo seminaras Lietyvos dalyviams, kuriame dalyvavo AB „Kraft Foods Lietuva” profesinės sąjungos komiteto pirmininkė R. Balčiūnienė, AB „Stumbras” profesinės sąjungos komiteto narys R. Deltuvas, taip pat LMP pirmininkė bei koordinatorė.


Pirmąją seminaro dieną už projektą atsakingas Skandinavijos profesinių sąjungų organizacijos „Nordic IN” atstovas Mika Hakkinen pristatė darbuotojų organizavimo į profesines sąjungas principus, kampanijų elementus, žingsnius, suskirstė kampaniją į stadijas, analizavo darbdavių vykdomas priešinius veiksmus.

Svečias iš Lenkijos profesinės sąjungos „Solidarność” Krzyztof Zgoda pasakojo apie projektus, kuriuos jis organizavo Lenkijoje – kampanijų planavimus ir darbą jose nuo pat pirmųjų dienų iki pasiektų rezultatų – gausaus narių pritraukimo. K. Zgoda pasidalino patirtimi dėl kilusių problemų ir galimų būdų su jomis kovoti. Jis teigė: „Darbuotojai nenori jungtis į organizacijas, kuriuose visi skundžiasi ir pralošia. Taigi, nežadėkite to, ko neįmanoma laimėti. Nes net ir mažas laimėjimas (spec. batai, kepurė, spintelė ir pan.) vis dėlto yra laimėjimas.”

Antrąją dieną buvo svarstyti su BOA projektu Lietuvoje susiję klausimai – bendradarbiavimo sutarties pasirašymas, organizatorių paieška, atrankos kriterijai, dalyvių atskaitomybė. Seminaro dalyviai galėjo identifikuoti jau turimus resursus, kuriuos galėtų panaudoti projekte, diskutuoti dėl Lietuvos situacijos ir įmonių tyrimų, projekto tikslų, organizatorių, naujų lyderių mokymo ir kt.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos informacija
Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga facebook’e: