2011 m. gegužės 23 d.
„Kraft” kompanijos profesinės sąjungos visame pasaulyje pasmerktos brutualiam pastovių darbo vietų mažinimui tarp ilgalaikių darbuotojų. „Kraft” sausainių fabrike Vantaa, Suomijoje 24- iems nuolatiniams darbuotojams buvo įteikti atleidimo lapeliai ir 19-ai iš jų buvo pasakyta, kad jie gali grįžti į darbą dirbti iškvietimų pagrindu be garantuotų valandų.

Susitikime, kuris vyko Åkersbergoje, Švedijoje, gegužės 10 – 11 d. profesinių sąjungų atstovai iš Afrikos, Europos, Lotynų Amerikos pasmerkė planuojamą nuolatinio įdarbinimo sutarčių mažinimą ir cinišką pasiūlymą darbuotojams, prarandantiems darbus, grįžti į darbą kaip rizikingo, “nulinio kontrakto” darbuotojams. Tarp 24 atleistų 21 yra Maisto pramonės darbuotojų profesinės sąjungos SEL narys, du trečdaliai – moterys, dauguma ilgą laiką dirbo kompanijoje (vienu atveju – net 31 metus).

Susitikime buvo išreikšta parama Suomijos darbuotojams ir Kraft profesinėms sąjungoms visame pasaulyje besipriešinančioms spaudimui mažinti darbo vietų net augant kompanijos pelnui.

www.iuf.org