2011 m. gegužės 18 d.
Lietuvos Vyriausybė po ilgų socialinių partnerių raginimų apsisprendė nedidinti minimalios mėnesinės algos (MMA): „kol nėra aiškios 2012 m. valstybės biudžeto prognozės, klausimo dėl minimalios mėnesinės algos didinimo siūloma nesvarstyti ir prie šio klausimo grįžti 2011 m. rugsėjį“. Premjeras Andrius Kubilius aiškina, kad kitais metais ir taip numatoma labai svarbių biudžeto išlaidų. Tačiau kas gali būti svarbiau nei nuo krizės pavargusių žmonių gerovė? 

Tokie pareiškimai nepalieka pasirinkimo dar dvejojusiems, likti Lietuvoje ar išvykti. Bent artimiausią daugiau nei pusmetį Lietuvos MMA liks vienas iš mažiausių Europos Sąjungoje, ypač toliau didėjant paslaugų ir maisto kainoms. Kas tuomet belieka žmonėms, jei ne pirkti bilietą iš Lietuvos į vieną pusę?  

Ir kas galėtų paneigti, kad tai nėra naujas Vyriausybės slaptasis ginklas „kovoje“ su nedarbu? Ši Vyriausybė ryžtingai vykdė naktines reformas, didindama mokesčius ir mažindama pajamas. Tačiau ji neturi jokio ryžto didinti  MMA, nors tai palengvintų žmonių gyvenimą ir kartu paskatintų vidaus vartojimą bei verslo ir ekonomikos atsigavimą.  Negana to, atsakomybę Vyriausybė suverčia smulkiajam verslui.  

Nenustebsiu, kai paskelbti pirminiai visuotinio gyventojų surašymo duomenys, kad LIETUVOJE jau nebegyvena TRYS milijonai, po kelių mėnesių pasitvirtins. Na ir „drąsi“ šalis ta Lietuva prie konservatorių… 

Seimo nario A. Syso pranešimas

www.lrs.lt