Tarptautinė darbo organizacija kasmet balandžio 28-ąją skatina minėti Pasaulinę darbuotojų saugos ir sveikatos dieną. Tai diena, skirta prisiminti, kad teisė į sveiką ir saugią darbo aplinką – kiekvieno mūsų teisė, o saugios, sveikos ir tinkamos darbo sąlygos – ne privilegija, o būtinybė.
Ko gero ne dažnai susimąstome, kad darbuotojai, kurie mums gamina kasdienio maisto produktus, susiduria su didelėmis rizikomis darbe: sužalojimus ir nelaimes gali sukelti darbas prie konvejerio, produktų pakavimas, pjaustymas, mėsos ir žuvies paruošimas, kt.
Todėl atkreipiame dėmesį, kad tinkamai apsaugoti darbuotojus galima tik abipusiai bendradarbiaujant darbuotojų ir darbdavių atstovams, pavyzdžiui, per darbų saugos komitetus įmonėse. Taip pat peržiūrint, kaip vyksta įmonėje rizikos vertinimas, pašalinant ar sumažinant darbo vietose pavojus ir įsitikinant, kad socialinis dialogas įmonėje padeda organizuoti saugų darbą.
Tinkamas dialogas su darbuotojais padeda išvengti nemalonių ir skaudžių nelaimių!