Kaip užtikrinti pakankamai kokybiško bei įperkamo maisto bei kuo tvaresnę žemės ūkio ir maisto tiekimo grandinės simbiozę? Kodėl verta pereiti prie aplinką tausojančių ir žmogaus sveikatai palankesnių žemdirbystės sistemų ir beatliekės gamybos?
Apie tai diskutuoja Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos (VDU ŽŪA) prof. dr. Živilė Tarasevičienė, prof. dr. Vilma Atkočiūnienė, doc. dr. Jurgita Kulaitienė ir doc. dr. Nijolė Vaitkevičienė.
Pažymėtina, kad Pasaulio maisto programos (angl. World Food Programme) duomenimis, maždaug trečdalis žmogaus reikmėms pagaminamo maisto yra iššvaistoma žaliavų auginimo, gamybos ir vartojimo stadijose. VDU ŽŪA mokslininkai sako, kad nepaisant Europos Sąjungos Žaliojo kurso iniciatyvų, Lietuvoje agrosektoriaus įmonių ir ūkininkų, kurie norėtų bendradarbiauti ir, pasitelkus aplinką tausojantį žemės ūkį, keisti savo ūkininkavimo įpročius tvaresniais, vis dar nėra tiek daug.
Diskusiją galima peržiūrėti čia: https://shorturl.at/jHSZ1
Šaltinis: vz.lt