Balandžio 12-13 dienomis, Plungės konferencijų ir laisvalaikio centre „Porto” vyko Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos (LMP) organizuojami mokymai jaunimui. Į juos susirinko per 20 jaunųjų profsąjungiečių.  Mokymus vedė Tarptautinės maisto pramonės ir giminingų šakų profesinių sąjungų federacijos (IUF) specialistas narių pritraukimo ir jaunimo klausimais Jonathan Johansson.

Vienas iš mokymų dalyvių, UAB „Plungės kooperatinė prekyba“ profesinės sąjungos narys, Laurynas Deimontavičius, mielai sutiko pasidalinti savo mintimis apie renginį. Kviečiame skaityti trumpą pašnekesį su juo.

– Laurynai, kas Jums labiausiai įsiminė iš pastarųjų jaunimo mokymų?

Mokymuose dalyvavo jaunimas iš UAB „Philip Morris Lietuva“, AB „Nordic sugar Kėdainiai“, UAB „Plungės kooperatinė prekyba“, UAB „Vičiūnai ir partneriai“ profesinių sąjungų.

Renginys buvo prasmingas, įdomūs. Labai patiko lektorius J. Johansson, kuris dėstė medžiagą per savo asmeninę prizmę. Jis daug pasakojo apie darbų saugos praktinius sprendimus, kuriuos galima pritaikyti mūsų įmonėse.

Visi dalyviai galėjo susipažinti vienas su kitu, papasakoti apie savo darbą, pareigas.

– Kokie klausimai buvo aptarti mokymuose?

Daug dėmesio skirta darbų saugai: ką daryti, kad ji būtų efektyvi, dalyviai dalinosi savo pastebėjimais apie darbų saugą savo įmonėse.

Svarbiausias mokymų akcentas – komandinis, grupinis darbas, kuris vyko žaidimo forma. Buvo siekiama, kad dalyviai susipažintų vieni su kitais, taip pat vyko diskusija.

Grupinio darbo metu išsigrynino, ką galėtume pritaikyti savo darbe: vieniems aktualu poilsio erdvės, kitiems darbų sauga.

Štai mūsų įmonėje, UAB „Plungės kooperatinė prekyba“, tikslinga būtų peržiūrėti darbuotojų kategorijų sistemą ir ją patobulinti, nes dalis darbuotojų, ypač jaunų, mano, jog  ta sistema nėra visiškai teisinga. Tai ir bandėme išgryninti praktinio užsiėmimo metu.

– Ką iš mokymų informacijos galėtumėte pritaikyti savo darbe?

Tikrai nemažai žinių pasisėmiau iš darbų saugos srities. Tiesa, nors per dešimtmetį mano darbo įmonėje darbuotojų sauga tikrai pagerėjo, visgi dar liko tobulintinų sričių.

Pavyzdžiui, gamybos koordinatoriai nuolat pabrėžia gamybos rezultatus bei planus, ir darbų sauga kartais lieka užribyje. O žuvies pramonėje, dėl gamybos pobūdžio, darbuotojų sauga bei sveikata turėtų būti kone pirmoje vietoje.

Kai darbuotojas jaučiasi saugiai, kai rūpinamasi jo sveikata ir gyvybe, tuomet tai palankiai atsiliepia ir jo darbo rezultatams. Tuo metu, net ir smulkūs gedimai gali atnešti skaudžių nelaimių.

Tiesa, įmonėje yra įkurtas Darbuotojų saugos ir sveikatos komitetas, ir profesinės sąjungos pirmininkė Vilma Kūrienė išties aktyviai ir kvalifikuotai stengiasi atstovauti darbuotojų interesams. Manau, kad šis komitetas tikrai prisidės prie saugesnių darbo sąlygų.

– Kokie profesinių sąjungų iššūkiai išaiškėjo mokymų metu?

Svarbus klausimas, iškeltas mokymuose, buvo – kaip pritraukti jaunus darbuotojus į profesinę sąjungą, kaip juos išlaikyti.

Ko gero, didžiausia problema yra didelė jaunų darbuotojų rotacija: nemažai jaunimo ateina padirbėti vasaros metu, per atostogas. Be to, jeigu jaunas darbuotojas mato, kad darbo sąlygos jam netinka, tuomet jis neužsilieka fabrike, ieško darbo kitur. Todėl paskatinti tokius darbuotojus stoti į profesinę sąjungą – tikrai sunki misija.

Apskritai, pritraukti įvairaus amžiaus darbuotojus nelengva. Dažnas vertina narystę profesinėje sąjungoje per trumpalaikę finansinę naudą. Kai kurie darbuotojai mano, kad jeigu šiandien jie neturi problemų, tai jų ir nebus ateityje. Tačiau žinome jau ne vieną atvejį, kai būtent taip kalbantys darbuotojai, užklupus sunkumams, skambina profesinės sąjungos pirmininkei ir prašo pagalbos. O profesinė sąjunga visada pasirengusi padėti darbuotojams.

Dar nemaža kliūtis yra kai kurių vyresnių darbuotojų individualistinis mąstymas, jog problemas geriau spręsti pavieniui – jų nuomone, profesinė sąjunga nėra „įgali“ spręsti darbuotojų problemas.  Su tokiais žmonėmis yra išties sunku bendrauti ir paskatinti juos įstoti į profesinę sąjungą.

– Ar mokymai Jums buvo naudingi?

Tai tikrai ne veltui sugaištas laikas. Pastebėjau, kad naujai įstojusiems nariams šie mokymai buvo labai naudinga patirtis vien todėl, kad jie, praplėtė akiratį, pamatė, su kokiomis problemomis susiduria jų kolegos, kad tokių susitikimų metu kartu galime inicijuoti pokyčius įmonėse, ir nesame vieni su savo problemomis.

Dalyviai minėjo, kad apie savo mokymų įspūdžius pasidalins ir su savo kolegomis savo darbo vietose.

Taip pat panašūs renginiai suburia jaunųjų profsąjungiečių bendraminčių ratą, kurie, tikėkimės, taps mūsų  organizacijos branduolio dalimi.

– Dėkui už pokalbį!

Nuotraukoje – mokymų dalyviai. Pirmoje eilėje iš kairės – Laurynas Deimontavičius

Daugiau mokymų akimirkų – šioje foto galerijoje:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=lietuvosmaistininkuprofesinesajunga&set=a.6886712974695235