Kovo 27–29 dienomis Reikjavike, Islandijoje, vyksta Tarptautinės maisto pramonės ir giminingų šakų profesinių sąjungų federacijos (IUF) organizuojama žuvų ir jūros gėrybių auginimo, perdirbimo ir platinimo darbuotojų atstovų konferencija. Joje Lietuvos žuvies perdirbimo įmonių darbuotojams atstovauja Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkas Raimondas Tamošauskas bei Plungės „Viči grupės” profesinių sąjungų pirmininkė Vilma Kūrienė.

Svarbiausias konferencijos tikslas – pasiūlymas dėl IUF jūros gėrybių darbuotojų skyriaus įsteigimo: jo tikslai, taisyklės bei darbo planas.

Taip pat konferencijoje buvo apžvelgiama situacija skirtingose šalyse, pateikiamos jų ataskaitos, vyko diskusija.

Be to, nagrinėta pasaulio žuvininkystės ir akvakultūros pramonės situaciją bei taip vadinamosios „mėlynosios ekonomikos“ įgyvendinimo perspektyvos*.

Konferenciją organizavo Islandijos profesinė sąjunga SGS, kuri vienija ne mažiau kaip 90 procentų visų šalies žuvų perdirbimo ir akvakultūros darbuotojų bei šiuo metu derasi dėl nacionalinės kolektyvinės sutarties, kuri, kaip numatoma, bus taikoma visoms žuvininkystės įmonėms.

*Mėlynoji ekonomika yra ekonomikos terminas, susijęs su jūrų aplinkos naudojimu, išsaugojimu ir atkūrimu bei tvarumu.