Gruodžio 9 d., 13 val., aikštėje prie Vilniaus miesto savivaldybės, vyko streikuojančių Vilniaus viešojo transporto palaikymo akcija.

Susirinkusieji siekė paraginti Vilniaus miesto merą stoti į miestiečių pusę ir padėti darbuotojams pasiekti susitarimą su viešąjį transportą administruojančia įmone.

„Kalėdos prasidėjo ne prie Vilniaus eglutės, jos prasidėjo čia, kur susirinkote jūs, nes streikai vyksta rečiau nei Kalėdos, ir tai prilygsta šventei!”, – sakė į šią akciją atvykęs Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkas Raimondas Tamošauskas, pridurdamas, jog kiekvienas streikuojantis yra tarsi skėčio virbas, palaikantis patį skėtį, kad šis saugotų nuo nepalankių oro sąlygų.

Primename, kad Vilniaus viešojo transporto darbuotojai neterminuotą streiką pradėjo 2022 m. gruodžio 5 d.

Tokį sprendimą darbuotojai priėmė po pusantrų metų trukusių taikių derybų, kurios, deja, nedavė jokių rezultatų – tiek įmonė, tiek Vilniaus miesto savivaldybė nenori spręsti įsisenėjusių vairuotojų problemų. Dėl prastų darbo sąlygų ir infliacijos neatitinkančių atlyginimų, įmonėje trūksta daugiau nei 200 darbuotojų.

Didelis darbuotojų trūkumas lemia tai, kad vairuotojai yra priversti nuolat dirbti viršvalandžius. Vairuotojų grafikai tokie, kad darbuotojai net neturi laiko pailsėti tarp maršrutų, kartais nespėja nubėgti į tualetą. Visa tai didina nuovargį ir nepasitenkinimą, kenkia sveikatai, kelia pavojų ne tik vairuotojams, bet ir keleiviams.

Anot akcijos rengėjų, atstovaudamas miestiečių interesams, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius turi reikalauti atsakomybės iš Vilniaus viešąjį transportą administruojančios įmonės ir rasti sprendimą, kaip greičiau vilniečiams grąžinti visu pajėgumu funkcionuojantį viešąjį transportą.

R. Tamošausko pasisakymo akcijoje fragmentas čia:

https://www.facebook.com/lietuvosmaistininkuprofesinesajunga/videos/4031405057085128

Palaikymo akcijos akimirkos čia:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=pramprof&set=a.598916948901305