Spalio 24-ąją prasideda tradicinė Europos darbuotojų saugos ir sveikatos savaitė.

Šiais metais pagrindinis akcentas – raumenų ir kaulų sistemos sutrikimų prevencijos svarba.

Visoje Europoje, taip pat ir Lietuvoje, rengiama šimtai renginių, iniciatyvų ir reklaminių akcijų, kuriomis siekiama atkreipti dėmesį į saugumo problemas darbo vietose.

Maistininkams saugių darbo vietų tema yra ypač aktuali. Mat pastebima, jog pasitaiko, kad mūsų įmonėse kone kasmet pasitaiko profesinių traumų ar susirgimų, kurie kyla dėl saugių darbo sąlygų nesilaikymo tiek sąmoningai, tiek iš nežinojimo.

Apie darbo vietų saugumą ypač svarbu žinoti naujiems darbuotojams. Svarbu, kad jie būtų supažindinami su bendrovės saugaus darbo tvarka ir taisyklėmis. Ir tai turi būti daroma ne dėl formalumo, siekiant darbuotojo parašo tam tikruose dokumentuose, tačiau jis iš tiesų turėtų būti išsamiai supažindintas su darbų saugos principais.

Atkreiptinas dėmesys, kad Maistininkų profesinė sąjunga, atsižvelgdama į esamą poreikį aktyviau spręsti darbuotojų saugos ir sveikatos klausimus, skatina darbų saugos komitetų veiklą įmonėse.

Pažymėtina, kad Europos darbuotojų saugos ir sveikatos savaitė, rengiama kiekvienų metų spalio mėn. (43 kalendorinę savaitę). Ji yra išskirtinis saugių darbo vietų kampanijos renginys.

Daugiau apie Europos darbuotojų saugos ir sveikatos savaitę čia:

https://healthy-workplaces.eu/lt/get-involved/european-week