Spalio 21 d. UAB „Mondelez Lietuva Production“ profesinės sąjungos atstovai lankėsi Kėdainiuose, kur susitiko su AB „Nordic sugar Kėdainiai“ profesinės sąjungos nariais ir pirmininku Vidmantu Gudžinsku, Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos (LMPS) pirmininku Raimondu Tamošausku bei bendrovės direktoriumi Arvydu Pretkeliu.

Susitikime buvo pristatyta AB „Nordic sugar Kėdainiai“ veikla ir perspektyvos. Pažymėta, kad gamykla kol kas nejaučia energetinės krizės naštos, todėl tikimasi, kad dabartinė sudėtinga situacija Europoje nesutrukdys vystyti įmonės strateginius planus ir ateityje ir gamyba vyks stabiliai, darbo vietos bus išsaugotos.

Abiejų profesinių sąjungų atstovai dalinosi organizacijų veiklos, kolektyvinio atstovavimo aktualijomis, kt.

Pasak LMPS pirmininko Raimondo Tamošausko, didelis dėmesys susitikime skirtas darbų saugai. Pažymėta, kad esant sudėtingam gamybos procesui, darbuotojai turi nepamiršti, jog yra atsakingi ir už savo, ir už kolegų saugumą. Darbuotojas neturėtų būti verčiamas dirbti nesaugiomis darbo sąlygomis. Viena vertus, sudaryti darbuotojams saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas visais su darbu susijusiais aspektais yra darbdavio pareiga, kita vertus, atsakomybę vienas už kitą neša ir darbuotojai. Todėl reikia nebijoti kalbėti apie rizikos veiksnius, sukeliančius nesaugias darbo sąlygas.

Taip pat vizito metu Mondelez profsąjungiečiai lankėsi fabrike. Pažymėtina, kad „Nordic Sugar Kėdainiai“ (seniau – Kėdainių cukraus fabrikas, AB „Kėdainių cukrus“) – įmonė, veikianti nuo 1971 m., tad turi gilias tradicijas. Ji yra Nordzucker AG grupės dalis.

Be to, vyko ir ekskursija po Kėdainius, kurie šiemet švenčia 650 metų jubiliejų.

Susitikime nutarta, kad vėliau kėdainiečiai lankysis pas kolegas Kaune, UAB „Mondelez Lietuva Production“ gamykloje, tokį bendradarbiavimą ketinama tęsti ir ateityje.