Balandžio 19-oji pažymėta juoda spalva nepriklausomo profesinių sąjungų judėjimo Baltarusijoje istorijoje. Valstybės saugumo tarnyba (KGB) suėmė daugiau nei dešimt profesinių sąjungų aktyvistų, tarp kurių beveik visi buvo profesinių sąjungų lyderiai. Tarp jų – Baltarusijos demokratinių  profesinių sąjungų kongreso (BKDP) prezidentas Aleksandras Jarašukas, viceprezidentas Siarhei Antusevich, Baltarusijos nepriklausomos profesinės sąjungos prezidentas (SPB) Mikalajus Šarakhas. Vienam iš jų, Baltarusijos nepriklausomų metalo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkui (SPM) Aliaksandrui Bukhvostau, sutriko širdis, jis buvo išvežtas į ligoninę. Dešimtmečius nepriklausomas profesinių sąjungų judėjimas Baltarusijoje tvirtai stojo prieš diktatorišką Aleksandro Lukašenkos režimą. Nepabijoję griežto politinio susidorojimo, BKDP atvirai pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą ir pareikalavo išvesti Rusijos kariuomenę iš Baltarusijos teritorijos. Pasaulinės sąjungos, TDO, „Amnesty International“ ir kiti jau pasmerkė balandžio 19 d. įvykusius areštus bei paragino nutraukti represijas prieš Baltarusijos profesines sąjungas.

Prisidedame prie reikalavimų nedelsiant paleisti visus aktyvistus ir sustabdyti nepriklausomų profesinių sąjungų persekiojimą Baltarusijoje.

Jūs taip pat galite prisidėti prisijungdami prie protesto kampanijos ir išsiųsdami savo protesto laiškus, raginančius nuotraukti agresiją prieš profesines sąjungas Baltarusijoje.

PRISIJUNGTI PRIE KAMPANIJOS