Šiandien tęsiantis „Achemos“ darbuotojų streikui, į surengtus piketus prie uostamiestyje veikiančios tai pačiai įmonių grupei priklausančios bendrovės „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO)  bei Vilniuje prie koncerno „Achemos grupė” būstinės streikuojančių savo kolegų  – „Achemos“ darbuotojų profesinės sąjungos palaikyti rinkosi ir Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos atstovai.

 

„Mūsų kolegos streikuoja. Mes atėjome palaikyti juos ir taip pat tikimės, kad jie palaikys kai mums reikės“, – žiniasklaidai komentavo Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkas Raimondas Tamošauskas. Jis taip pat pastebėjo, kad streikuojantiems „Achemos“ darbuotojams palaikymas yra labai svarbus, nes šiuo metu jie patiria spaudimą.

Situaciją apie patiriamą spaudimą patvirtino ir Birutė Daškevičienė, „Achemos“ profsąjungos pirmininkė. Pasak jos, darbuotojai patiria „nežmonišką“ spaudimą.

Neterminuotas „Achemos“ darbuotojų streikas prasidėjo antradienį ryte, reikalaujant bendrovės vadovybės pasirašyti dviejų metų trukmės kolektyvinę sutartį, kuri numatytų naujas darbo apmokėjimo sąlygas. Streiką žadama tęsti, kol darbdavys sutiks įvykdyti šį reikalavimą.

Plačiau apie tai žiniasklaidoje:

LRT: Profsąjungų atstovė: streikuojantiems „Achemoje“ siūlomi pinigai arba grasinama, įmonė tai neigia

LRT: Blinkevičiūtė kreipiasi į Lubienę: ragina kuo greičiau susitarti su streikuojančiais „Achemos“ darbuotojais

VZ: Profsąjunga: „Achemos“ darbuotojai dėl streiko patiria spaudimą, vadovai akcentuoja kylančias algas

15min: Profsąjungų atstovai: prieš streikuojančius „Achemos“ darbuotojus – represinės priemonės

Lrytas: Streikuojantys „Achemos“ darbuotojai patiria didžiulį spaudimą – sulaukia net grasinimų

Klaipėda diena: KLASCO vadovas stebisi palaikančiais streikuojančius „Achemos“ darbuotojus