Šiandien, birželio 4 d., Kaune įvyko Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos (LMP) tarybos posėdis. Pirmąjį pranešimą skaitė LMP pirmininkas R. Tamošauskas. Jis dar kartą pristatė įmones, kurias jungia LMP, aptarė esamą narystę bei esmines aktualijas.

Vėliau pereita prie diskusijos ypač aktualia šių dienų tema – „Kairė politika Lietuvoje – misija neįmanoma?”, kurioje dalyvavo ir savo įžvalgomis dalinosi kviestinis svečias Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Gintautas Mažeikis.

Diskusijos metu buvo iškelti klausimai: kas apskritai yra kairė ir ar Lietuvoje šis žodis ką nors reiškia, kaip gimsta autonomizmas ir kt. Ir nors tema labai plati ir verta ilgų diskusijų, vis tik pabaigta mintimi, jog šiandien kairė Lietuvoje yra ganėtinai nusilpusi bei neapibrėžta, susiduriame su vertybine, o ne tik organizacine kairumo krize. Visi nori būti kairieji (deklaruoja taip), bet taip nėra, todėl kairiųjų pažiūrų žmogui šiandien belieka tiesiog laukti (bet nereiškia nieko nedaryti), nes kol kas neatrodo, kad kairioji politinė galia yra nusiteikusi remti gebėjimą kurti bei palaikyti moraliai ir estetiškai išsilaisvinusias, stiprias autonomijas.

Posėdyje taip pat patvirtintos 2020 metų vykdymo ir 2021 metų projekto sąmatos, susitarta dėl metinės konferencijos. Tarybos nariai pristatė profsąjungos komitetų padėtį įmonėse, papasakojo su kokiomis pagrindinėmis problemomis susiduriama bei pasidalino sėkmės istorijomis ir geraisiais pavyzdžiais, kurie dar kartą parodė, kad buvimas profesinės sąjungos nariu bei problemų, su kuriomis susiduriama įmonėje, sprendimas drauge atneša daug geresnių rezultatų.