Trys iš penkių darbuotojų Europos Sąjungoje teigia patiriantys raumenų ir kaulų sistemos sutrikimus, dažniausi jų – nugaros, rankų, pečių ir kitų viršutinių kūno dalių skausmai. Šie negalavimai stipriai paveikia darbo kokybę ir gali turėti skaudžių pasekmių darbuotojų sveikatai ateityje – net trečdalis žmonių, patiriančių profesinius raumenų ir kaulų sutrikimus mano, kad dėl jų nebegalės dirbti to paties darbo iki 60-ies. Su darbu susiję raumenų ir kaulų sistemos sutrikimai kelia susirūpinimą ne tik dėl jų poveikio darbuotojų sveikatai ir gyvenimo kokybei, bet ir įmonėms bei šalių ekonomikai. 

Laikas kažką dėl to daryti!

Europos darbuotojų saugos ir sveikatos agentūra (EU-OSHA) jau pradėjo trejus metus truksiančią kampaniją – „Saugiose darbo vietose mažesnis krūvis“ – kurioje daugiausia dėmesio skiriama būtent su darbu susijusių raumenų ir kaulų sistemos sutrikimų prevencijai bei valdymui. 

Šių metų Europos darbuotojų saugos ir sveikatos savaitė (spalio 19-23 d.) jau keliauja į pabaigą, tačiau imtis svarbių prevencinių priemonių, skirtų kovoti su darbu susijusiais raumenų ir kaulų sistemos sutrikimais, būtina nuolatos! Daug naudingos informacijos, bet ir idėjų, kaip tai geriau įgyvendinti., rasti galite čia -> „Saugiose darbo vietose mažesnis krūvis“ .