Balandžio 23 d. įvyko LPSK valdybos posėdis naudojantis nuotolinio ryšio priemonėmis. Posėdyje diskutuota apie Liberalų frakcijos Seime užregistruotas Darbo kodekso ir Valstybino socialinio draudimo įstatymo pataisas, kurios ženkliai blogina darbuotojų padėtį. Labiausiai visus papiktino tai, kad vadinamąsias „nulines“ darbo sutartis profesinių sąjungų pastangomis pavykus išbraukti iš prieš keletą metų revizuoto Darbo kodekso, jas vėl norima sugrąžinti.  Su įstatymų projektais, kurie teikiami Seimui balandžio 23 d., susipažinti galima čiačia ir čia.

Valdybos nariai išreiškė poziciją, jog reikia dėti visas pastangas, kad tokie pasiūlymai  nebūtų įgyvendinti, pasiūlyta aktyviai raginti žmones prieš rinkimus nebalsuoti už tuos, kurie teikia tokias pataisas ir už jas balsuoja.

Posėdyje dalyvavę valdybos nariai pasidalino įspūdžiais, kaip vyksta drabas nuotoliniu būdu. Anot, LPSK pirmininkės Ingos Ruginienės, darbdavių ir dešiniųjų partijų iniciatyvų bloginti darbuotojų padėtį tik daugėja, tad darbo yra nemažai. Apie Lietuvos situaciją ir LPSK veiklą nuolat informuojamos tarptautinės profesinių sąjungų organizacijos.

Pirmininkė taip pat informavo, kad Lietuvos trišalėje taryboje svarstomas darbdavių iniciatyva gimęs dokumento projektas – rekomendacijos dėl COVID-19 pandemijos sukeltų padarinių. Anot jos, vyriausybė nelinkusi konkretizuoti darbuotojams svarbių punktų, labiau nori aptakaus dokumento, kas profesinėms sąjungoms netinka. Buvo siekiama, kad paramą darbuotojai gautų  tiesiogiai, o ne per darbdavį; nemažėtų viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimai; būtų viešai skelbiama informacija, kokios įmonės ir kokią paramą gavo. Kol kas sutarimo dėl dokumento nėra, planuojama jį dar kartą svarstyti balandžio 29 d. Trišalės tarybos posėdyje.

Taip pat aptarti Darbuotojų saugos ir sveikatos dienos ir Gegužės 1-osios minėjimo klausimai bei kt.

Kitą LPSK valdybos posėdį nuspręsta surengti po 2 sav.