EFFAT Vykdomasis komitetas, įskaitant 300 EFFAT narių, inicijavo foto-akciją, siekdami solidarizuotis su Jacob Douwe Egberts (JDE) kavos perdirbimo įmonės, esančios Bamburyje (JK), darbuotojais ir drauge su „Unite the Nation“ profesine sąjunga parodyti, kad JDE vadovybės sprendimas įteikti savo 300 darbuotojų atleidimo ir perkvalifikavimo pasiūlymus sulauks didžiulio pasipriešinimo.

Dar net neprasidėjus oficialiems konsultacijų procesams, JDE vadovybė darbuotojams pasakė, kad sutarties pakeitimai, kurie beveik visiems nežinomi, išskyrus įmonių vadovus, yra „imk arba palik“. Suprasti reiktų taip: „Priimkite naują sutartį, kuri, akivaizdu, bus prastesnė, arba praraskite darbą.“

Dėl akivaizdaus Banbury gamykloje, kurioje gaminami „Kenco“, „Tassimo“ ir „Millicano“ kavos produktai, galiojančios kolektyvinės sutarties pažeidimo, darbuotojams neliko kito pasirinkimo, kaip ginti savo teises į sąžiningas ir prasmingas konsultacijas.

EFFAT prisijungia prie „Unite“, ragindama įmonę atsiimti savo piktavališką ultimatumą ir pradėti sąžiningas, reikšmingas derybas.

EFFAT ir IUF yra pasirengę pasiūlyti visą įmanomą paramą ir solidarumą.

Komentuodamas JDE sprendimą nepaisyti nustatytų konsultacijų ir derybų procedūrų, Kristjanas Bragasonas sakė:

„JDE elgesys nepateisinamas. Deja, tai ne pirmas atvejis, kai mes matome, kaip įmonė veikia tinkamai nesilaikydama kolektyvinių sutarčių, o pastaruoju metu pastebimi reikšmingi atvejai ir Brėmene (Vokietija) bei Andezeno (Italija).

 „EFFAT perduoda savo solidarumą visiems nuo šios situacijos nukentėjusiems darbuotojams“.

Parengta remiantis EFFAT inf.