Čia galite rasti naujausias aktualijas žiniasklaidoje, susijusias su darbo ir socialiniais įstatymais, pokyčiais darbo rinkoje, taip pat įdomius ir aktualius patarimus Jums ir Jūsų darbui. 

Klimašauskienė. Kada atleidimas dėl darbuotojo sveikatos būklės gali būti neteisėtas

Darbo kodekse suformuluota privalomojo pobūdžio nuostata, kad darbo sutartis turi būti nutraukta tuo atveju, kai darbuotojas pagal medicinos ar Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pavaldume veikiančios Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos išvadą negali eiti pareigų ar dirbti darbo.

Plačiau…


Rimantas Dagys: Socialdemokratų vadovaujamai daugumai profsąjungų nebereikia

Socialdemokratai yra savotiškas stebuklas Lietuvos politiniame gyvenime. Pavadinimu ir pažadais skelbdami rūpestį darbuotojais, jie sugeba metai iš metų „suktis“ būdami kone nuosekliausiais būtent darbdavių interesų atstovais.

Plačiau…


Socialinis modelis apsivertė aukštyn kojom: profsąjungos džiūgauja, darbdaviai piktinasi

Socialinis modelis jau kone metus kursto visuomenės, žiniasklaidos ir politikų diskusijas. Profsąjungos piktinosi siūloma blogėjančia darbuotojo padėtimi, socialinio modelio kūrėjai aiškino apie jo pažangumą, o darbdaviai džiaugėsi, kad darbuotojus bus galima lengviau priimti ir atleisti. Po naujojo Darbo kodekso narstymo Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete, šis gerokai pasikeitė: džiugina profsąjungas, tačiau ne visus jo kūrėjus, o darbdaviai ne juokais sunerimo.


Plačiau…


4 priežastys, įrodančios, jog esi kur kas labiau tinkamas savo svajonių darbui nei manai

Priežastys, įrodančios, kodėl tu esi visiškai neteisus galvodamas, jog neturi ko pasiūlyti savo svajonių kompanijai (svajonių klientui, svajonių mentoriui ar bet kuriai kitai svajonei).

Plačiau…


Į darbą tarsi į mūšio lauką: darbe patiriamų traumų skaičius didėja

Lietuvoje darbo metu žmonės vis dar patiria įvairias traumas. Kiekvienais metais Valstybinė darbo inspekcija surenka ir analizuoja duomenis. Tiesa, daugumos specialistų teigimu, jie neatspindi tikrosios padėties. Per praėjusius metus, darbo metu patirtų sunkių traumų skaičius didėjo. Tuo tarpu lengvos traumos dažnai net nebūna registruojamos ir taip atskleidžia netinkamą darbuotojų ir  darbdavių požiūrį į situaciją. Tv3.lt domisi, kodėl traumų darbe skaičius kiekvienais metais ne mažėja, o tik didėja?

Plačiau…


Kaip ištaisyti padėtį, paprašius per didelės algos darbo pokalbyje?

“Kokie jūsų lūkesčiai atlyginimo atžvilgiu?” Iš pažiūros labai paprastas klausimas, dažniausiai nukeliamas į pačią pokalbio pabaigą, gali būti labai sudėtingas atsakyti. Nesvarbu kiek pasitiki savo atsakymu, visada yra tikimybė, kad darbdavys pasakys, jog tavo algos lūkesčiai yra kur kas didesni nei darbdavys galįs juos išpildyti. Kaip ištaisyti padėtį, jei tikrai nori šio darbo?

Plačiau…