Čia galite rasti naujausias aktualijas žiniasklaidoje, susijusias su darbo ir socialiniais įstatymais, pokyčiais darbo rinkoje, taip pat įdomius ir aktualius patarimus Jums ir Jūsų darbui. 


 2015-12-29


 2016-ųjų prognozės: ar Lietuva pasiruošusi naujajam Darbo kodeksui?

Naujasis socialinis modelis viešumoje pristatomas kaip panacėja kone nuo visų Lietuvos problemų – jis esą sumažins nedarbą, suteiks naujų teisių darbuotojams ir darbdaviams, kovos su skurdu, saugos bedarbius, netgi sumažins atotrūkį tarp vyrų ir moterų.

Pasiruošusi Lietuva ar ne naujam Darbo kodeksui? Jis yra svarbiausia ir daugiausia ginčų sukėlusi socialinio modelio dalis. 

Plačiau…


„Iceco“ subyrėjo į keturias smulkesnes bendroves

Atskyrusi veiklas į keturias smulkesnes bendroves ir pardavusi žuvų verslą, Marijampolės UAB „Iceco“ galės pasinaudoti ES investicijomis ir dvigubai išplėsti UAB „Iceco ledai“.

„Verslo žinios” naujausia informacija rodo, kad šie metai žuvų perdirbimo verslui turėtų būti palankesni. Prieš dvi savaites ES taryba priėmė sprendimą, kad įmonės galės importuoti perdirbti skirtas žaliavas – menkes, krevetes, jūrines lydekas, silkes ir pan. – iš trečiųjų šalių nemokėdami muitų arba mokėdami sumažintus muitus.

Be to, nuo gruodžio 1 iki vasario 2 d. pradedamos priimti paraiškos pagal Žemės ūkio ministerijos administruojamą ES priemonę „Žvejybos ir akvakultūros produktų perdirbimas“. Priemonei numatytas 6 mln. Eur finansavimas, didžiausia galima paramos suma projektui galės siekti 1,2 mln. Eur, intensyvumas – iki 50%. Paraiškas gali teikti tik labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės.

Perdirbimas Lietuvoje

Žemės ūkio ministerijos duomenimis, Lietuvoje veikia 49 įmonės, užsiimančios žuvų perdirbimu. Iš jų 45 turi leidimus gaminamus produktus tiekti ES rinkai. Per metus perdirbimo įmonės pagamina maždaug 80.000–90.000 t produkcijos. 2014 m. šios produkcijos vertė sudarė 318,9 mln. Eur.

Nuo 2004 m. žuvų perdirbimo sektoriuje pagamintos produkcijos apimtis išaugo 40%, pagamintos produkcijos vertė – pusantro karto.

Plačiau…


Seimo nario R. Žemaitaičio pranešimas: „Neblaivus – netenki nedarbo išmokos arba piniginės socialinės paramos!“

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis užregistravo du naujus įstatymo projektus – Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 8 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą ir Nedarbo socialinio draudimo įstatymo 9 ir 11 straipsnių pakeitimo įstatymo projektą.

Plačiau…


Nuo sausio 1-osios keičiasi mokėjimų į VMI biudžeto surenkamąsias sąskaitas naudojantis e. bankininkyste tvarka

Plačiau…


2015 metai Lietuvos pramonei: gerėjanti padėtis darbo rinkoje, sėkmingai diversifikuotas eksportas

Plačiau…


CVbankas.lt: kaip darbuotojai vertina šiuos metus?

Darbuotojai šiemet nesibaimino pokyčių ir ieškojo kitų darbų pasiūlymų, dalis įmonių pagerino sąlygas ir dirbantiesiems mokėjo didesnius atlyginimus, taigi dauguma darbuotojų šiuos metus darbo rinkos atžvilgiu vertina pozityviai. Kitais metais didžioji dalis darbuotojų taip pat tikisi būti labiau įvertinti – tiek finansiškai, tiek emociškai, atskleidė darbo portalo CVbankas.lt tyrimas.

Plačiau…


Neįkliūkite į spąstus: papasakojo, kaip gudrauja darbdaviai

Prasidėjus naujai tarpšventinei darbo savaitei, tenka trumpam grįžti į įprastą gyvenimo ritmą. Man, šiuo metu ieškančiai darbo, tas „įprastumas“ yra darbo skelbimų skaitymas ir darbo rinkos stebėsena. Šįkart noriu su jumis pasidalinti savo įžvalgomis apie būdus, padedančius darbdaviams gauti nemokamos ar labai pigios darbo jėgos.

Plačiau…


 2015-12-28


Svarbiausi pokyčiai, kurie lems jūsų piniginės turinį po Naujųjų metų 

Nuo 2016 metų sausio 1 dienos įsigalioja keli didelę įtaką tiek visai Lietuvos ekonomikai, tiek kiekvieno gyventojo asmeniniams finansams darysiantys pokyčiai.

Plačiau…  


Kodėl Lietuvoje ramios motinystės atostogos gali apkarsti?

Seimo nariai apsižiūrėjo, kad socialiniame modelyje pražiūrėjo, jog ramios motinystės atostogos Lietuvoje gali smarkiai apkarsti.

Plačiau… 


Artėja pokyčiai: pensijų sistema prieina liepto galą

Lietuvos gyventojai po truputį sensta, o darbingo amžiaus žmonių mažėja. Kadangi Lietuvos „Sodros“ sistema veikia taip, kad pensininkams pinigai mokami iš dabartinių dirbančiųjų, kyla klausimas, ar nepritrūks dirbančiųjų, kurie galėtų išlaikyti vis didėjančias pensininkų gretas.

Plačiau…


Reikia dirbti per šventes? Pasidomėkite – gal galite atsisakyti

Kūčiomis prasidėjęs šventinis savaitgalis buvo ilgas – net 4 nedarbo dienos. Tačiau kai kuriems ne visos dienos buvo šventinės – teko ir paplušėti darbovietėje. Taip pat laukia ir dar vienas ilgasis savaitgalis – kadangi švęsime Naujuosius metus, prie įprastinio 2 dienų savaitgalio prisidės dar ir penktadienis. Neišvengiamai kai kuriems teks dirbti iš šiomis dienomis. 

Plačiau…