Artėjant gražiausioms metų šventėms, sustokime ir pamąstykime apie save, savo artimuosius, apie tai, ką nuveikėme ir ko nesuspėjome, susitelkime prie svarbiausių žmogiškųjų vertybių ir iš ties – pagalvokime kas gyvenime yra svarbiausia. Kartais įsukti į kasdieninių darbų sūkurį, atiduodami save įsipareigojimams ir materialiems dalykams, pamirštame, kad gyvename tik vieną kartą ir kad tikrasis džiaugsmas glūdi visai kitur.

Tikriausiai prisimenate garsųjį Steves Jobs (Styvą Džobsą) – amerikiečių išradėją ir verslininką, vieną iš „Apple“  bendrovės įkūrėjų bei jos vadovų.  Jis buvo talentingas žmogus, daug pasiekęs, tačiau nemažiau daug savęs atidavęs darbams.

Neseniai internete buvo paskelbti Styvo paskutiniai žodžiai, kuriuos jis ištarė ligoninės palatoje. Šis pranešimas paliečia subtiliausias sielos stygas… Turbūt tai bus stipresnė kalba už kalbą, pasakytą Stenfordo studentams ir kurią lig šiol daugelis cituoja…

„Man pavyko pasiekti sėkmės viršūnę verslo pasaulyje. Daugelis mano, kad mano gyvenimas – tai sėkmės įsikūnijimas.

Bet pripažįstu, be darbo, aš neturiu daug džiaugsmo. O turtas – tai tiesiog gyvenimo faktas, prie kurio aš tiesiog prpratau.

Šiuo metu guliu ligoninės lovoje, ir prisimenu visą savo gyvenimą. Dabar supratau, kad turtai ir pripažinimas, kuriais aš taip didžiuojuosi, prarado savo reikšmę prieš artėjančią mirtį.

Kai tamsoje aš žiūriu į gyvybės palaikymo aparato žalią šviesą, ir girdžiu savitą mechaninį garsą, jaučiu artėjančią mirtį ir Dievo kvėpavimą. Dabar, kada mes turime pakankamai pinigų, atėjo laikas galvoti apie visiškai kitus klausimus gyvenime, nesusijusius su turtingumu…

Gyvenime yra kur kas svarbesnių dalykų. Galbūt kam tai santykiai, kitiems – menas ar vaikiškos svajonės…

Nuolatinė kova dėl pelno paverčia žmogų į lėlę – marionetę. Tai atsitiko ir man. Dievas davė mums jausmus, kad mes galėtume parodyti meilę artimiesiems.

Turto, kad aš užgyvenau, aš negaliu pasiimti su savimi. Viskas, ką aš paimsiu su savimi, – tai tik prisiminimai susiję su meile. Čia yra realus turtas, kuris turi sekti paskui jus, lydės jus, suteiks jėgų eiti.

Meilė gali įveikti didelius atstumus. Gyvenimas neturi ribų. Siekite aukštumų, kurias norite pasiekti. Eikite ten, kur širdis šaukia. Visa tai jūsų rankose.

Turėdami pinigų, galite samdyti žmones, kurie vežios jus, tvarkys namus ar atliks kitus darbus. Bet niekas nepasiims jūsų ligų sau.

Materialių dalykų, kurių mums trūksta, jūs vis dar galite įsigyti, rasti, uždirbti. Bet yra vienas dalykas, jei jį praradai – niekada nerasi. Tai gyvenimas!

Nesvarbu, kiek jums dabar metų, ir ką jūs pasiekėte. Mums visiems ateis diena, kai užuolaidos nusileis…

Jūsų lobis – tai meilė, šeimai, mylimiems, artimiems, draugams…

Saugokite save. Rūpinkitės kitais.“

 

Mielieji, artėjančių švenčių proga linkime nepamiršti, kas yra tikrasis Jūsų gyvenimo lobis. Vertinkite ir branginkite, mylėkite ir būkite mylimi!