Čia galite rasti naujausias aktualijas žiniasklaidoje, susijusias su darbo ir socialiniais įstatymais, pokyčiais darbo rinkoje, taip pat įdomius ir aktualius patarimus Jums ir Jūsų darbui. 

Premjeras: socialinis modelis bus priimtas kovą arba balandį

Nauja prognozė: Šį kartą Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad Seime šiuo metu svarstomas socialinis modelis turi būti priimtas Seimo pavasario sesijoje, kovo arba balandžio mėnesiais.

Plačiau…


Išeitis norint rasti darbą – nuslėpti aukštojo mokslo diplomą?

Vis dažniau pasigirsta nuomonių, kad šiais laikais žmonės, turintys aukštąjį išsilavinimą, stoja į profesines mokyklas norėdami išmokti amato. Be to, teigiama, kad norint susirasti paprastą darbą tenka nuslėpti aukštojo mokslo diplomą. Darbo biržos specialistai sako tokių tendencijų nepastebintys.

Plačiau…


Seime imasi darbo išmokų klausimo

Seimui priėmus Darbo kodekso pakeitimus ir Ilgalaikio darbo išmokų fondo įstatymą ir įsteigus fondą, iš jo ateityje būtų mokamos išmokos darbo ne dėl savo kaltės netekusiems gyventojams. Tikimasi, kad fondas pradės veikti ne anksčiau kaip 2017 metais.

Plačiau… 


Seimo komitetas: atostogos už darbo stažą ateityje bus numatomos tik kolektyvinėse sutartyse

Darbdaviams ir darbuotojams dėl papildomų atostogų už ilgalaikį nepertraukiamąjį darbą vienoje darbovietėje ateityje teks tartis tik kolektyvinėse sutartyse. Jeigu tokios sutarties įmonėje nebus, už ilgalaikį nepertraukiamąjį darbą papildomos atostogos nepriklausys.

Plačiau… 


Valdžia pažadėjo – patiešijo

Tik šiomis dienomis, likus vos porai savaičių iki naujųjų metų, jau ir p. Butkevičius pripažino, kas daugeliui realistiškai mąstančiųjų buvo aišku gerokai anksčiau: socialinio modelio šiemet patvirtinti nepavyks, geriausiu atveju tai bus padaryta kitąmet pavasarį, bet tik jeigu diskusijos dėl tokio didelio ir prieštaringai vertinamo dokumento nepaskęs rinkimų kampanijos verpetuose.

Plačiau...


Šią savaitę: Seimo sesijos pabaiga, euro metinių apibendrinimai

Rugsėjį prasidėjusi Seimo rudens sesija tradiciškai baigsis prieš pat Kalėdas. Nors planuota, kad vienas svarbiausių šios sesijos darbų bus naujojo socialinio modelio patvirtinimas, to nesuspėta padaryti. Per šią sesiją Seimo nariams suspėta tik pristatyti socialinį modelį, kurį sudaro daugiau kaip 40 įstatymų, tarp jų ir naujasis Darbo kodeksas. Dabar modelis svarstomas Seimo komitetuose, bet tie svarstymai užtruko ir tęsis dar kitų metų sausį-vasarį. Tik tada socialinis modelis turėtų grįžti į Seimo plenarinius posėdžius, kur jo laukia eilinė aštrių diskusijų ir debatų „porcija“. Tad dar neaišku, kada darbo santykių liberalizavimą ir socialinės sistemos pertvarką numatančio įstatymo paketas pagaliau bus patvirtintas ir įsigalios.

Plačiau… 


Naujasis Darbo kodeksas: atostogas geriau ne kaupti, o išnaudoti

Apribojus nepanaudotų atostogų kompensacijas, tik nedaugelis dirbančių lietuvių patirs nuostolių išeidami iš darbo. Taip teigia specialistų portalas cvmarket.lt, išanalizavęs „sutaupytų“ atostogų statistiką.

Plačiau…