Čia galite rasti naujausias aktualijas žiniasklaidoje, susijusias su darbo ir socialiniais įstatymais, pokyčiais darbo rinkoje ir kt. 

Laikinojo įdarbinimo įmones siūloma licencijuoti

Laikinojo įdarbinimo įmonės ateityje negalės veikti be licencijos. Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos vadovė Gražina Gruzdienė aiškino, kad darbuotojų nuomos tvarką reikia keisti. „Jie dažnai keičiasi ir apsunkina įmonių, kuriose jie įdarbinami, veiklą, nes pastoviems darbuotojams didėja darbo krūvis“, – sakė ji.

Plačiau…


Premjeras tikisi, kad socialiniam modeliui Seimas skirs daugiau laiko

Seimui nespėjant patvirtinti socialinio modelio iki 2016 metų pradžios, premjeras tikisi, kad darbo santykių ir socialinio draudimo pertvarką lemsiantiems teisės aktams Seime bus skiriama daugiau laiko.

Plačiau… 


Laisvadieniai, mažesni mokesčiai ir papildomos atostogos: kam visa tai iš tiesų priklauso

Papildomi laisvadieniai, ilgesnės atostogos ir mokesčių dydis priklauso nuo to, ar auginate vaikus. Tačiau jų auginimo faktas nėra toks paprastas, kaip gali atrodyti.

Plačiau… 


2030-ieji Lietuvoje: dirbančių 26% mažiau, pensininkų – 23% daugiau

Gyventojų Lietuvoje ir toliau mažėja: nerimą ypač kelia prognozės dėl darbingo amžiaus žmonių skaičiaus kritimo, rodo demografinis tyrimas. Vienintelė pozityvi tendencija – kaip niekad sparčiai augantis atvykstančiųjų skaičius.

Plačiau… 


Darbuotojai gali tikėtis didesnių premijų?

Ar metų pabaigoje darbe sulaukiate metinių premijų ar kokio nors kitokio paskatinimo? O galbūt būnate priversti dirbti viršvalandžius be jokio papildomo atlygio? Skaitykite straipsnį kaip skirtingos įmonės pasitinka šventes bei kokias motyvacijos priemones taiko darbuotojams.

STRAIPSNIS

Bei labai svarbu! Nepamirškit prisiminti svarbių aspektų apie viršvalandinį darbą.

VIDEO APIE VIRŠVALANDINĮ DARBĄ