Čia galite rasti naujausias aktualijas žiniasklaidoje, susijusias su darbo ir socialiniais įstatymais, pokyčiais darbo rinkoje ir kt.

Seimo komitetas – prieš spartesnį naujo Darbo kodekso svarstymą

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas nesutinka spartinti daug ginčų sukėlusio darbo santykius liberalizuosiančio naujo Darbo kodekso projekto svarstymų – parlamentarai penktadienį nesutiko, kad šiemet likusieji keturi posėdžiai vyktų ilgiau ir dar šiais metais būtų bandoma baigti pataisų aptarimą.

Plačiau… 


 

2015 metais augo užimtumas – 312 tūkst. bedarbių suteiktos galimybės įsitvirtinti darbo rinkoje

Šių  metų užimtumo rodikliai šoktelėjo aukštyn, palyginti su 2014 metais – nuo metų pradžios padėta įsidarbinti 173,6 tūkst. (pernai per tą patį laikotarpį – 166,8 tūkst.), praneša Lietuvos darbo birža.

Plačiau… 


 

Atlyginimai: statistikoje augo, tikrovėje – tik kai kuriems

Kas ketvirtas Lietuvos dirbantysis gauna tokį patį atlyginimą, koks buvo daugiau nei prieš dvejus metus, todėl, atsižvelgdamas į po euro įvedimo išaugusias kainas, mano, kad jo atlyginimas iš esmės sumažėjo, teigia cvmarket.lt specialistai, rašoma įmonės pranešime spaudai.

Plačiau… 


 

Aiškėja, kam ekonominė krizė tęsis dar mažiausiai metus 

Panašu, kad Vyriausybė, didindama minimalią mėnesinę algą (MMA), senatvės pensijas, įvairias išmokas, pamiršo grupę dirbančiųjų, kurių darbo užmokestis buvo sumažintas dar 2008 m., o apie jų atlyginimų didinimą nekalbama iki šiol.

Plačiau…