Čia galite rasti šiandienos aktualijas žiniasklaidoje, susijusias su darbo ir socialiniais įstatymais, pokyčiais darbo rinkoje ir kt.

Socialinį modelį Seime supa chaosas

Socialinio modelio, ypač naujojo Darbo kodekso (DK), svarstymas Seime pradeda priminti dešiniųjų vadinamosios naktinės mokesčių reformos laikus, kai viskas buvo daroma paskubomis.

Plačiau…


Mūsų šalis virsta socialiniu eksperimentu?

Profsąjungų lyderių nuomone, Lietuvoje keičiamus darbo ir kapitalo santykius atidžiai stebi pastarojo kapitonai, turėdami tikslą vėliau visą tai pritaikyti visai bendrijai.

Plačiau…


L. Baikštys. Siūlomi Darbo kodekso pakeitimai – 4:0 darbuotojų nenaudai 

Siūlomas ir jau Seimo posėdžiuose yra svarstomas naujasis socialinis modelis. Kartu su juo siūlomi ir Lietuvos Respublikos darbo kodekso (toliau – Darbo kodeksas) pakeitimai. Teigiama, kad jie yra neatskiriama socialinio modelio dalis, ir, kad jų priėmimas pagerins situaciją Lietuvos darbo rinkoje, ypač sumažins nedarbą. Tačiau viešai nepateikiama konkrečių argumentų, kodėl tokie pakeitimai reikalingi, kaip jie atrodo kitų Europos valstybių nustatytame reglamentavime bei esamoje darbuotojo Lietuvoje finansinėje situacijoje. Šiame straipsnyje bus mėginama į šiuos klausimus atsakyti.

Plačiau…


Naujasis Darbo kodeksas nuliūdins atostogų mėgėjus

Taršomas Darbo kodeksas turėtų jaudinti atostogaujančius. Iki šiol daugiausia ginčytasi dėl naujos atleidimų tvarkos, kuri numatyta naujame Darbo kodekse. Tačiau ne mažiau revoliucinių pokyčių laukiama ir atostogautojų.

Plačiau…


Darbo kodekso projektas arba darbo santykiai kitaip 

2015 rugpjūčio 25 d. Trišalėje taryboje baigus svarstyti naujojo Darbo kodekso projektą (toliau tekste „Projektas“) ryškėja esminiai naujojo darbo teisinių santykių reglamentavimo bruožai. Projektas pasižymi tuo, kad nors būdamas bene svarbiausia, tačiau yra tik dalis viso numatomo keisti darbo teisės ir Lietuvos socialinio modelio (apimančio esminius pakeitimus darbo santykiuose, užimtumo reglamentavime, reformuojat socialinio draudimo apsaugą). 

Plačiau…