Naujas socialinis modelis skelbiantis pokyčius darbo teisėje, pensijų sistemoje ir kitose socialinėse srityse, iškėlė daug diskusijų, derybų, ginčų bei tapo bene pagrindine tema. Ilgą laiką Trišalėje taryboje derėjęsi profesinių sąjungų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai pagaliau rado daugiau mažiau visoms pusėms priimtiną variantą, tačiau vieningą poziciją išlaikyti pavyko tikrai ne dėl visko.

Profesinės sąjungos lyg šiol kritikuoja Darbo kodekso projektą, nes jis mažina darbuotojų teises ir jų socialines garantijas. Tuo tarpu darbdaviai tvirtina, kad darbo santykius būtina liberalizuoti, atsižvelgiant į ekonomines realijas. Vyriausybė čia atlieka įdomiausią vaidmenį: kažkur skuba ir nieko per daug neaiškindama visuomenei, apie jos laukiančius pokyčius, ragina kuo greičiau priimti šį modelį.

Kol tarp darbdavių, darbuotojų ir Vyriausybės atstovų vyko diskusijos ir derybos, mes pasidomėjome, ar tikrai visi visuomenės nariai yra supažindinti su siūlomu socialiniu modeliu bei savo teisėmis darbe, remiantis naujuoju darbo kodekso projektu.  

Rezultatai pasidalino į dvi dalis:

35 procentai apklausoje dalyvavusių teigė, kad yra gerai, o 15% – labai gerai, susipažinę su savo teisėmis darbe, remiantis naujuoju darbo kodeksu, tačiau lygiai tiek pat 35 % savo žinias apie naująjį darbo kodekso projektą įvertino labai blogai, o 15% – blogai.

 

 

 

Apklausa rodo, kad ne visi visuomenės nariai supranta, ką ketinama padaryti priėmus naująjį socialinį modelį, o apie tai kas pasikeistų – informacijos mažai. Žiniasklaidoje socialinio modelio rengėjai atskleidžia tik  vieną „gerąją“ socialinio modelio pusę, tuo tarpu profesines sąjungas siekia paaiškinti, kad nors modelio rengėjų tikslai ir gražūs, o pažadai daug žadantys, to padaryti tikrai nepavyktų – smarkiai sumažėtų darbuotojų teisės bei socialinės garantijos.

 

 

 

 

 

 

Artimiausiu metu pateiksime Jums Projekto, kuris pateks į Seimą, variantą su visais susitarimais ir alternatyvomis.

 

 

LMP.lt inf.