Norėčiau sužinoti kaip darbuotojas turėtų elgtis dėl atleidimo iš darbo. Esu pasirašęs neterminuotą darbo sutartį su bandomuoju 3 mėnesių laikotarpiu. Nesibaigus jam gavau darbdavio iniciatyva prašymą nutraukti sutartį šalių susitarimu pritaikant DK 125 str. 1 d. Įsakymas pasirašytas vieną dieną, supažindintas esu kitą dieną. Skaičiuojant 3 dienas, prieš kurias turėjau būti įspėtas, jos niekaip nesusidaro skaičiuojant iki tos dienos, kada turėčiau būti atleistas. Darbdavys man davė pasirašyt dokumentus, bet pagal DK 125 str. aš turiu 7 dienas, kad praneščiau savo sprendimą. Nuo tos dienos, kai turėjau būti atleistas, nenuėjau į darbą, bet paskambinau norėdamas atvežti pasirašytus dokumentus dėl atleidimo, tačiau darbdavio nebuvo biure. Jo neradau visą dieną.

Ar darbdavys gali man taikyti drausminę nuobaudą dėl neatvykimo į darbą? Kaip toliau elgtis jei ir toliau jis vengs priimti dokumentus?

http://www.delfi.lt/news/daily/law/klausk-teisininko-kaip-tureciau-elgtis-jei-mane-nutare-atleisti-is-darbo.d?id=67620950