Balandžio 7 d. Lietuvos trišalės tarybos nariai, atstovaujantys profesinėms sąjungoms, susitiko su premjeru Algirdu Butkevičiumi. Kaip informuoja Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK), susitikimą, kuriame buvo kalbama apie naująjį socialinį modelį, inicijavo pats Ministras Pirmininkas.

Anot šaltinio, jis pasiūlęs „kuo greičiau baigti derybas, kad socialinio modelio projektas jau gegužės mėnesį būtų pateiktas svarstyti LR Vyriausybei ir LR Seimui“, o darbuotojų atstovai teigę, jog to „neįmanoma padaryti, nes projektas derinamas su pirminėmis organizacijomis“.

Tuo tarpu praeitą savaitę Seimo Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, diskutuodama su uostamiesčio profesinių sąjungų atstovais apie naująjį Darbo kodeksą, anot LSDP Klaipėdos skyriaus informacijos, „ramino Klaipėdos profsąjungiečius“.

„Naujasis Darbo kodeksas privalo būti gerai išdiskutuotas: dabartinis variantas bus tobulinamas, o kai kurie punktai gal net atmesti. Niekur neskubama. Dirbame žmonių labui”, – Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus parengtoje informacijoje cituojama politikė.

Pasak LPSK informacijos, susitikime su Premjeru, kuriame, beje, dalyvavo ir socialinio modelio projekto rengėjų grupės vadovas prof. Tomas Davulis, profesinių sąjungų atstovai išsakė nuogąstavimus dėl naikinamų darbuotojų socialinių garantijų, ilginamo savaitės darbo laiko ir keičiamos darbo apmokėjimo tvarkos.

http://www.lprofsajungos.lt