2014 m. vasario 21 d.
Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga kreipėsi į gerb. Ministrą Pirmininką dėl drastiško akcizo tarifo didinimo alkoholiniams gėrimams.

 
Finansų ministras Vyriausybei pasiūlė drastiškai (po keliasdešimt procentų) padidinti akcizą alkoholiniams gėrimams, nepaisant to, kad akcizas alkoholiui jau ir taip  didėja nuo šių metų balandžio 1 d.

Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga pritaria Vyriausybės pastangoms mažinti alkoholio prieinamumą  mažinant dėl neatsakingo ir nesaikingo vartojimo sukeliamą žalą.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos nuomone alkoholio akcizų, kaip ir bet kurių kitų mokesčių didinimas, turi būti nuoseklus, ekonomiškai pagrįstas, nedidinantis šešėlinės ekonomikos ir, juo labiau, bedarbystės, kuri neretai ir tampa vienu iš veiksnių pastūmėjančių į alkoholizmą. Priimant sprendimą reikia nepamiršti, kad viena darbo vieta pramonėje sukuria dar dvi darbo vietas paslaugų sektoriuje.

Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga prašo gerb. Ministro Pirmininko išklausyti ir alkoholinių gėrimų gamintojų, t.y. darbdavių ir profesinių sąjungų argumentus, ir aptarti tinkamiausius būdus pasiekti Vyriausybės keliamus tikslus.

LIETUVOS MAISTININKŲ PROFESINĖ SĄJUNGA