2013 m. balandžio 10 d.
Pašalpų gavėjus ketinama skatinti įsidarbinti ir dalyvauti daugiabučių renovavimo programose. Trečiadienį Vyriausybė turėtų svarstyti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pasiūlymą mažinti socialines pašalpas bedarbiams bei keisti kompensacijų būsto šildymui teikimo sąlygas.

Šiuo metu ilgalaikiai bedarbiai maksimalią 350 litų dydžio socialinę pašalpą gali gauti 3 metus, ir tik vėliau ji pradedama mažinti. Vyriausybei teikiamame svarstyti įstatymo projekte siūloma socialinę pašalpą nedirbančiam asmeniui mokėti tik 1 metus, o po to kasmet palaipsniui mažinti.

Tikimasi, jog tai paskatins žmones patiems labiau domėtis darbo galimybėmis, dalyvauti darbo biržų siūlomuose viešuosiuose darbuose, perkvalifikavimo programose.

Taip pat siūloma keisti ir kompensacijų būsto šildymui teikimo sąlygos, kai būsto savininkas atsisako dalyvauti svarstant ir priimant sprendimą dėl daugiabučio namo renovacijos. Šiuo atveju kompensacija  už šildymą ir karštą vandenį būtų sumažinama perpus, o dar po metų  kompensacija visiškai nebeteikiama 3 metus.

Jei šiam įstatymo projektui Vyriausybė pritars, jis dar turės būti svarstomas Seime. Šiuo metu kompensacijas už šildymą ir karštą vandenį gauna apie 200 tūkstančių, o socialines pašalpas – apie 220 tūkstančių.