2013 m. sasio 11 d.
Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje įvyko antras Trišalės tarybos sekretoriato organizuotas darbo grupės posėdis, kuriame buvo svarstomas klausimas dėl minimalios mėnesinės algos (MMA) taikymo smulkaus ir vidutinio verslo įmonėse.

Posėdyje informaciją pateikė LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbo teisės skyriaus vedėja Eglė Radišauskienė. Ji pažymėjo, kad iš valstybinės mokesčių inspekcijos, Statistikos departamento ir valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos gauta informacija apie darbo užmokesčio dydžius, atidėtų mokesčių įmonėms skaičių bei valstybinio socialinio draudimo įnašų įsiskolinimus. Prašančių atidėti įmonių skaičius nedidelis. E. Radišauskienė taip pat pažymėjo, kad Tarptautinė darbo organizacija nerekomenduoja skaidyti darbuotojų pajamas pagal regionus.
Miestų ir rajonų Trišalės tarybos savo posėdžiuose aptarė minimalios mėnesinės algos (MMA) taikymo smulkaus ir vidutinio verslo įmonėse klausimus. Dauguma miestų ir rajonų Trišalių tarybų prašo, kad sprendimai dėl minimalios algos padidinimo būtų priimti anksčiau, tai palengvintų įmonėms geriau pasiruošti MMA padidinimui.
Smulkaus ir vidutinio verslo įmonių asociacijų atstovai prašė, kad didinant MMA būtų keičiamas neapmokestinamų pajamų dydis bei, ženkliai padidinus MMA, būtų galimybė koreguoti paslaugų sutartis.