2012 m. rugsėjo 14 d.
Šveicarijos ekonomika pasaulyje konkurencingiausia, atskleidė Pasaulio ekonomikos forumo paskelbtas konkurencingumo tyrimas, kuriame pagal 113 rodiklių vertintos 144 pasaulio valstybės.  Blogiausiai iš Europos šalių vertinama Graikija. Jai skirta 96 vieta. Lietuva užėmė 45 vietą, o tai reiškia, kad, palyginti su praėjusiais metais, mūsų šalis smuktelėjo viena pozicija žemyn. Tuo metu ministro pirmininko patarėjas Mykolas Majauskas teigia, kad, Pasaulio banko verslo sąlygų vertinimu, Lietuva gali patekti tarp dvidešimties konkurencingiausių pasaulio šalių.


Vilniaus universiteto profesorius ekonomistas Romas Lazutka mano, kad per kelerius metus šalies ekonomikos padėtis itin nepasikeičia, o daugiausia problemų esą kyla dėl neefektyvios valstybės biurokratijos.

R. Lazutka „Žinių radijui“ sakė:

R. Lazutka atkreipia dėmesį į labai mažą lietuvių darbo užmokestį, galimybę prireikus jį sumažinti Pasak jo, tai irgi yra šalies konkurencinis pranašumas.

R. Lazutka „Žinių radijui“ sakė:

R. Lazutka siūlytų labiau apmokestinti kapitalą.

R. Lazutka „Žinių radijui“ sakė:

R. Lazutkos teigimu, darbo santykių reglamentavimas yra tik vienas iš darbo rinkos aspektų, o jų esama ir daugiau.  Be to, darbo rinkos rodiklis Lietuvoje  bene geriausias, todėl pravartu šalies ekonomikos konkurencingumą stiprinti atsigręžiant į kitas – prekių ir kapitalo – rinkas.

R. Lazutka „Žinių radijui“ sakė:

www.ziniur.lt