2012 m. birželio 12 d.
Po vakar išplatintos informacijos, kad Vyriausybė per pasitarimą nusprendė parengti nutarimą su pasiūlymais Seimui dėl Darbo kodekso pakeitimo, nors su profsąjungomis ne dėl visų klausimų Trišalėje taryboje pavyko susitarti, šiandien, birželio 12 d., „Žinių radijo” laidoje „Dienos klausimas” svarstoma dienos tema „Ar darbo santykių liberalizavimas padės kurti darbo vietas?”. Laidoje dalyvauja socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Audra Mikalauskaitė, Lietuvos profesinių sajungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas, Lietuvos investuotojų forumo vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė, Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas ir Seimo narys Algirdas Sysas.


Ministras pirmininkas Andrius Kubilius pranešė, kad Vyriausybė, nelaukdama Trišalės tarybos palaiminimo, pritarė darbo santykius liberalizuojančioms teisės aktų pataisoms ir  siunčia jas į Seimą. Pasak premjero, dėl minimalios mėnesinės algos kėlimo turėtų būti apsispręsta iki liepos.

„Mes esame įsitikinę, kad darbo santykių lankstumas yra viena iš esminių priemonių, siekiant, kad verslas sukurtų daugiau darbo vietų ir šitokiu būdu būtų galima sparčiau mažinti vieną skaudžiausių rykščių, tai yra nedarbą Tenka apgailestauti, kad profesinės sąjungos dėl vienokių ar kitokių priežasčių nesugebėjo konstruktyviau pasižiūrėti į vieną iš svarbiausių problemų, tai yra naujų darbo vietų kūrimą. Todėl mes imamės iniciatyvos ir siūlysime Seimui svarstyti visą paketą“, – sakė  premjeras.

Laisvosios rinkos instituto vadovas mano, kad nelankstus kodeksas yra kliūtis, trukdanti ekonomikos plėtrai.

ČIA galite rasti gegužės 21 d. laidą tema „Ar reikėtų pritarti darbo kodekso liberalizavimui?”

www.ziniur.lt