2012 m. balandžio 20 d.
Viena didžiausių šalies verslo grupių – „Vičiūnų” įmonių grupė apsisprendė plėsti verslą ir į žemės ūkio sritį. Neseniai grupę sustiprino nauja bendrovė „VG Agro Holding”. Ji savo veiklą plės žemės ūkio produkcijos gamybos ir perdirbimo srityje.

„Per dvidešimt metų sukaupėme patirties, kaip eksportuoti lietuvišką produkciją. Norime šia patirtimi pasidalyti ir su kitais mūsų šalies verslininkais bei ūkininkais”, – sakė „Vičiūnų” įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.
 
 Nauja kompanija iš pradžių apims paukštininkystės, grūdų perdirbimo projektus. Vėliau ketinama didinti veiklas gyvulininkystės, augalininkystės srityse.
 
 V. Matijošaitis įsitikinęs, kad derėtų labiau išnaudoti Lietuvos stiprybes žemės ūkio produkcijos auginimo srityje. „Eksportuoti vien tik žaliavą – nėra protinga. Perdirbta produkcija pasaulyje turi didelę paklausą. Taip dirbant būtų sukuriama didesnė nauda šalies žmonėms ir ekonomikai”, – sakė verslininkas.
 
 Daugiau nei dvidešimt metų Lietuvoje ir užsienyje verslą plėtojantis V. Matijošaitis turi sukaupęs žinių, subūręs stiprią profesionalų komandą. Kartu jie ketina sudaryti geras sąlygas ūkininkams ir žemės ūkio verslininkams parduoti savo produkciją holdingo arba kitoms „Vičiūnų” įmonių grupės įmonėms ir uždirbti.

ELTA ir valstietis.lt