2012 m. balandžio 27 d.
Dar ne visos šalies profesinės sąjungos turi aiškius planus, kaip minės artėjančią Tarptautinę darbo dieną. Tačiau jau žinoma, kad Gegužės 1-oji (beje,  Lietuvoje tai nedarbo diena) bus pažymėta dalyvaujant Lietuvos socialdemokratų partijos rengiamose eitynėse Vilniuje, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) 10-mečio paminėjimu, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ organizuojama eisena – mitingu „Už Lietuvos ateitį“ Kaune.

LSDP rengiamos eitynės prasidės 9.30 val. prie Seimo,  toliau Gedimino prospektu bus žygiuojama iki Vyriausybės, kur vyks  mitingas. Prie šių eitynių su savo atributika žada prisijungti LPSK, „Solidarumo“, Lietuvos darbo federacijos (LDF) manifestantai. Be to, LDF tą dieną jau kelinti metai rengia ir organizacijos atasakaitinę konferenciją.

Gegužės 1-ąją, 17 val., prie Vilniaus Baltojo tilto rengiamas koncertas, skirtas Tarptautinei darbo šventei ir LPSK dešimtmečiui.

Kauniškė Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ kviečia visus 12 val. rinktis prie „Sandraugos“ būstinės Kaune, iš kur eisena patrauks link Kauno miesto savivaldybės, o ten vyks mitingas.  

LPS „Sandrauga“ mano, kad „dėl šios dienos kaip simbolio išlikimo turi kovoti visi Lietuvos darbuotojai, kaip tai daro europiečiai“. Iš tiesų  dešinieji ne kartą bandė iš Gegužės 1-osios šventės atimti dabartinį įstatymu įteisintą jos statusą.    

Pagal senas tradicijas, Gegužės pirmosios minėjimus rengia dauguma Europos, Amerkos ir kitų pasaulio šalių profesinės sąjungos bei kairieji judėjimai. Vokietijos profesinių sąjungų federacija visoje šalyje rengia demonstracijas „Europai – deramo darbo, padorių atlyginimų ir socialinio saugumo“, Ispanijos profsąjungos tą dieną planuoja generalinį streiką.

Judėjimas „Okupuok!“ kviečia gegužės  1 d. surengti  pasaulinį streiką, masines eitynes. „Tai turi būti diena be 99 proc.! Jokio darbo, jokių mokyklų, jokios prekybos, jokios namų ruošos, jokių banko operacijų, o svarbiausia – užiminėk gatves!” – pranešama šio sąjūdžio tinklalapyje.

PN inf.