2011 m. gruodžio 30 d.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis sugriežtinama alkoholinių gėrimų pardavimo tvarka.

„Alkoholio prieinamumo ribojimas – viena iš veiksmingiausių priemonių kovai su girtavimu. Žengtas dar vienas žingsnis, padėsiantis sumažinti alkoholio vartojimą ir žalą visuomenei. Būtina toliau griežtinti alkoholinių gėrimų prieinamumą jauniems žmonėms ir daugiau investuoti į sveikos gyvensenos propagavimą“, – pranešime spaudai cituojama Prezidentė.

Naujųjų metų restoranuose, kavinėse, baruose ir kitose viešojo maitinimo vietose bus draudžiama parduoti alkoholinius gėrimus išsinešti nuo 22 iki 8 valandos. Prekyba alkoholiniais gėrimais stacionariose degalinėse bus uždrausta nuo 2016 metų.

Nuo 2013 m. sausio 1 d. mažmeninės prekybos vietose įsigalios draudimas prekiauti į didesnę nei vieno litro tarą išpilstytu alumi, sidru, alkoholiniais kokteiliais ir kitais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 7,5 procento.

Pataisomis uždraudžiama vartoti alkoholinius gėrimus sporto renginių metu salėse, kuriose jie vyksta, taip pat sugriežtintos nuostatos dėl nepilnamečių asmens dokumentų patikrinimo prekybos vietose.

lrt.lt