2011 m. spalio 17 d.
Utenos rajono teismas spalio 14 dieną paskelbė nutartį byloje, kurioje buvo teisiami liepos 25-osios dienos piketo prie „Utenos alaus“ organizatoriai. Protestas buvo skirtas palaikyti Klaipėdos „Švyturio“ darbuotojams, kuriems teismas uždraudė streikuoti.

Kaip PN pranešė „Utenos alaus“ Darbininkų sąjungos pirmininkas Lietuvos darbo federacijos pirmininkės pavaduotojas Vilhelmas Čekuolis, teismas nusprendė, jog organizatoriai nepažeidė šalies susirinkimų įstatymų.

Primename, jog koncerno „Calsberg“ valdomos bendrovės „Švyturio-Utenos alus“ samdoma apsaugos bendrovė „Argus“ kreipėsi į teismą dėl liepos 25 d. prie Utenos gamyklos įvykusios protesto akcijos, kuri esą surengta pažeidžiant Susirinkimų įstatymą.

Ieškovas per 30 dienų teismo sprendimą gali skųsti aukštesnės instancijos teismui.

Į teismą kreipėsi ir uostamiestyje veikiančios alaus daryklos „Švyturys“ apsaugininkų viršininkas su prašymu patraukti atsakomybėn įmonės darbuotojus, kurie tą pačią dieną dalyvavo pikete prie „Švyturio“ alaus daryklos Klaipėdoje.

Spalio 7 d. į Klaipėdos policijos poskyrį apklausai dėl dalyvavimo pikete buvo iškviestas AB “Švyturys“ profesinės sąjungos komiteto pirmininkas Raimondas Tamošauskas.

 

PN inf.

www.lprofsajungos.lt